Pol Krejg Roberts o šokantnim činjenicama: Rusi su prozreli tajni plan ali će se možda sve ipak završiti nuklearnim ratom

Američki zakon o Lend-Lease za Ukrajinu govori mnogo. Pol Krejg Roberts, američki ekonomista i politikolog, bivši pomoćnik za ekonomsku politiku američkog sekretara za trezor u administraciji Ronalda Regana, skrenuo je pažnju na neobičnost u tome.

Predstavnički dom Kongresa SAD, nakon Senata Sjedinjenih Država, odobrio je program Lend-Lease za Ukrajinu.

Sada dokument mora da potpiše američki predsednik Džo Bajden, a malo je verovatno da to neće učiniti. Dakle, najverovatnije će vrlo brzo stupiti na snagu „Akt iz 2022. o zaštiti ukrajinske demokratije uz pomoć Lend-Lease“.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Bela kuća predstavlja potpisivanje ovog akta kao pomoć Ukrajini u sukobu sa Rusijom. Međutim, u stvari, iza Lend-Lease programa stoje dve okolnosti na koje se zapadno društvo ne fokusira.

Prvo, Lend-Lease ne znači besplatan transfer oružja Ukrajini. Vojna tehnika će biti iznajmljena na dugoročni zajam, odnosno Kijev će jednog dana morati da plati svu američku „pomoć”.

A koliko će godina morati da plaća, veliko je pitanje. Ispostavlja se da SAD pokušavaju da se obračunaju sa Rusijom na račun Ukrajine – i Kijev će to morati da plati, bukvalno i figurativno.

Drugo, postoji još jedna čudna okolnost o kojoj malo ko govori. Na njega skreće pažnju bivši službenik Bele kuće Pol Krejg Roberts.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Činjenica je da je predlog zakona o Lend-Lease podnet Senatu SAD 19. januara 2022. godine, odnosno više od mesec dana pre početka ruske specijalne operacije u Ukrajini (počela je 24. februara).

Osim toga, prema rečima američkog političkog stručnjaka, Kijev je početkom februara tajno poslao kadete Harkovske Više vojne škole u ​​Sjedinjene Države i jednu od evropskih zemalja NATO-a (verovatno Nemačku) da nauče kako da upravljaju lovcima F-16.

Ove mašine će uskoro ući u službu Oružanih snaga Ukrajine upravo po Lend-Lease programu. Postoji mišljenje da je cela priča sa „zaštitom ukrajinske demokratije uz pomoć Lend-Lease“ pokrenuta upravo da bi se legalizovao transfer borbenih aviona F-16 u Ukrajinu.

Kako Roberts piše na svom zvaničnom sajtu, to potvrđuje činjenicu da je Vašington zaista nameravao da izazove sukob između Rusije i Ukrajine i da je pripremao Oružane snage Ukrajine za napad na Donbas.

Međutim, ove informacije, naravno, neće biti distribuirane u zapadnim medijima, jer se ne uklapaju u narativ koji je stvorio Vašington o „ruskom mešanju“.

Građani zemalja NATO-a, prema Robertsovim rečima, hranjeni su pričama o agresivnoj Rusiji, dok su SAD mesec dana pre specijalne operacije Ruske Federacije pripremile teren za napad na Donbas.

„Zapadni narodi u svojim „slobodnim društvima“ sa svojom „slobodnom štampom“ ostaju jednako neupućeni u stvarne događaje kao ljudi iz Velikog brata iz DŽordža Orvela 1984“, zaključuje bivši zvaničnik Reganove administracije.

On smatra da Rusija treba da deluje oštrije, ali Moskva do sada pokušava da svede na minimum upotrebu sile.

Ipak, prema Robertsovim rečima, Zapad, koji je sve isplanirao unapred, može uzeti rusku razboritost za slabost i pokrenuti pravi rat protiv Ruske Federacije, sve do upotrebe nuklearnog oružja.

Webtribune.rs