Naslovnica U FOKUSU „Pojma nisam imao da mi je večeru služio Prigožin – Dobro da...

„Pojma nisam imao da mi je večeru služio Prigožin – Dobro da sam živ“

Bivši američki predsednik Džordž Buš izjavio da je tek nedavno saznao da ga je jednom u Sankt Peterburgu za večerom poslužio niko drugi nego Jevgenij Prigožin.

Govoreći putem video-linka na konferenciji „Jalta Juropijan stratedži“ u Kijevu, bivšeg američkog predsednika pitali su o nedavnoj smrti ozloglašenog šefa Vagner grupe, a on je kazao donedavno nije znao da je jeo hranu koju mu je servirao baš Prigožin.

“Ono što me šokiralo jeste da sam pre neki dan video sliku sa samita G8 u Sankt Peterburgu na kojoj je Prigožin bio tip koji mi je posluživao hranu. Tada je bio kuvar… Sve što znam je da sam preživeo”, kazao je u svom stilu Buš.

Nedavno su isplivale fotografije s tog sastanka iz 2006, na kojima se vidi kako Prigožin servira vino američkom predsedniku koji za stolom sedi sa svojom suprugom Laurom te ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i njegovom suprugom Ljudmilom.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Takođe se pojavilo i još snimaka iz Rusije na kojima se vidi Prigožin dok stoji iza američkog predsednika.

[adsenseyu1]

Na jednoj iz 2002, Prigožin stoji na nogama iza Putina i njegove supruge koji sede za zajedničkim stolom s Bušom, a na drugoj čeka kako bi poslužio hranu američkom predsedniku.

Pre nego što je osnovao Vagner grupu, Prigožin je često posluživao hranu iz svog keteringa za događaje koje je vodio Putin, zbog čega je i dobio nadimak Putinov kuvar.

 

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social