Pogledajte kako su Rusi zbrisali pobunjenike i NEMCIMA POSLALI OPASNO UPOZORENJE – „NE DOLAZITE U SIRIJU“ – VIDEO

hzgz5regr

Na internetu se pojavio video koji prikazuje napad ruskih vazduhoplovnih snaga na teroriste, u sirijskoj provinciji Hama.

Prema komentarima ispod video snimka, ruski avion je napao teroriste u blizini sela Zakiat. Slike prikazuju velike količine dima koje se podižu u vazduh.

Prema ruskoj agenciji FAN, u Hami ruske vazduhoplovne snage pomažu sirijskoj vojsci iz vazduha.

Vladine snage šalju pojačanje na kontaktnu liniju nakon nedavnih borbi na severozapadnom frontu sa grupom Tahrir el-Šam.

Prema ruskim medijima, ruske vazduhoplovne snage napale su terorističke grupe u blizini sela El-Žabin, Tel Malah, El Arbain, Zakiat i Hasraja.

Ranije su snage sirijske vlade eliminisale više od 140 ekstremista, koji su pokušali da napadnu njihove položaje u sirijskoj provinciji Hama, 6. i 7. juna. U defanzivnoj borbi, uz podršku ruskih vazduhoplovnih snaga, uništeno je pet tenkova, tri borbena vozila, devet kamiona , višestruki raketni bacač i dva minobacača, saopštio je šef Ruskog centra za pomirenje u Siriji general Viktor Kupčišin.

Teroristi su 8. juna otvorili vatru iz raketnih bacača u stambenim područjima grada Hame. Povređena su dva civila.

Kao odgovor na to, u noći 9. juna, sirijska avijacija je napala terorističke baze u južnoj pokrajini Idlib, koja se graniči sa Hamom.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je 3. juna da Rusija preduzima neophodne mere za eliminisanje terorista u Idlibu.

U međuvremenu, Nemačka i dalje ulaže svoje napore u povlačenje svog ilegalno stacioniranog vojnog osoblja iz Sirije.

Nemački  avioni i vojnici, koji su sada u Jordanu, su se pripremali da napuste Bliski istok. Međutim, Vašington je pokušao da ubedi Berlin da zadrži ove avione u regionu. 

SAD podstiču nemačku vladu da proširi misiju svojih vazduhoplovnih snaga u Siriji i Iraku, u nadi da će njihovi avioni pomoći u zaštiti američkih vojnika raspoređenih u regionu. Nemački avioni Tornado, sa svojim sposobnostima da izvode izviđačke operacije, su potrebni u severnoj Siriji, prenosi list Spiegel.

Nemački mediji citiraju poverljivo pismo, koje je šef američke centralne komande Kenet Mekenzi, poslao Inspektoratu oružanih snaga Nemačke. Prema američkom generalu operacije, koje su sproveli nemački avioni i koje se odnose na vazdušni nadzor i punjenje goriva, imale su ključnu ulogu u slabljenju ISIS-a.

Webtribune.rs