Naslovnica SPEKTAR Počinje: Kina uvežbava scenario „totalnog rata“

Počinje: Kina uvežbava scenario „totalnog rata“

       

Usled porasta rizika od izbijanja vojnog sukoba između Kine i Amerike, kineski vojnici su počeli da modeliraju scenarije „totalnog rata“.

„Kineska vojska nedavno je uključila scenario ‘totalnog rata’ prilikom testiranja i ocena performansi novog oružja, pošto je rizik od vojnog sukoba između Kine i SAD dostigao najviši nivo u poslednjih nekoliko decenija“, piše „Saut Čajna morning post“, pozivajući se na stručnjake koji su uključeni u projekat.

Kako je objašnjeno, „totalni rat“ podrazumeva da zemlja upotrebiti sve raspoložive resurse i mogućnosti kako bi pobedila u sukobu. To ne podrazumeva samo mogućnosti vojske, nego i ulogu civilnog stanovništva i ekonomije zemlje.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Potencijalni protivnik Kine u scenarijima „totalnog rata“ nije konkretno imenovan, ali je označen kao „plava alijansa“.

Međutim, kako list piše, u radovima grupe koju predvodi istraživač Fan Kanšin iz odreda 91404 Narodnooslobodilačke armije Kine, među vojnom tehnikom hipotetičkog protivnika spominju se razarači klase „Arli Berk“ koji su u sastavu naoružanja Sjedinjenih Američkih Država i Japana.

Naučnici su modelirali pet nivoa intenziteta mogućeg sukoba. U prvoj fazi (jednostavan sukob), „alijansa“ nije uključena, a brodovi kineske mornarice bore se sa dva odvojena protivnika.

[adsenseyu1]

U najjačoj, petoj fazi u sukob se uključuje „alijansa“ i konflikt prerasta u rat punog obima u kome bi brodovi kineske mornarice mogli da budu izloženi napadu sa više strana uz upotrebu preko 11 vrsta različitih raketa i preko tri vrste torpeda.

(Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]