Naslovnica ŽIVOT Ovo ulje je fantastična zamena za skupu kozmetiku: Uklanja strije, infekcije i...

Ovo ulje je fantastična zamena za skupu kozmetiku: Uklanja strije, infekcije i druge kožne probleme

[adsenseyu3]

ulje

[adsenseyu2]

Mnoge žene koriste kokosovo ulje da bi uklonile staračke pege sa svoje kože. Dovoljno je samo primeniti ga na željeno mesto, utrljati i ostaviti da odstoji neko vreme. Prvi rezultati se mogu videti već nakon dve nedelje.

Lečenje gljivičnih infekcija

Potopite tampon u kokosovo ulje i stavite ga u vaginu. Već nakon nekoliko sati ćete primetiti da se gljivična infekcija povlači.

Prirodno sredstvo protiv insekata

Ako pomešate malo kokosovog ulja sa mentom ili ruzmarinom i namažete se time po koži, ubrzo ćete primetiti da nema toliko insekata oko vas. Ovaj prirodni proizvod ne sadrži štetne supstance kao oni koje možete kupiti u prodavnici.

[adsenseyu4]

Stimulacija rasta noktiju

Ako želite duge nokte, ali oni stalno pucaju ili se listaju, rešite problem tako što ćete ih namazati kokosovim uljem.

Prevencija strija

Prosto masirajte kokosovo ulje na mestima na kojima se bojite da biste mogli da dobijete strije, a možete čak i malo umanjiti one koje već imate.

Stimulacija rasta kose

Stavite malo ulja na ruke i utrljajte prstima kosu i kožu glave. Više se koncentrišite na samu kosu, ali ne zaboravite malo da utrljate i skalp. Ostavite da odstoji jedan sat, a možete čak i da prespavate s uljem na kosi. Nakon toga operite kosu šamponom dva puta tako da se lepo ispere.

Hidriranje

Kokosovo ulje sadrži antimikrobna, antifungalna i antibakterijska svojstva, tako da može da pomogne u borbi protiv akni, ali i da hidrira kožu održavajući je svežom.

Webtribune.rs

[adsenseyu1][adsenseyu5][adsenseyu5]