Naslovnica SPEKTAR Ovo se nikada ranije nije dogodilo: Ukrajinci se spremaju za najmoćniji napad...

Ovo se nikada ranije nije dogodilo: Ukrajinci se spremaju za najmoćniji napad tokom kontraofanzive

       

Poznati vojni analitičar, Jurij Podoljaka, pozvao je Ruse da se pripreme za najmoćniji napad ukrajinske vojske u najskorije vreme.

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine započeta početkom juna nije prošla očekivano u Kijevu. Ruske trupe hrabro zadržavaju neprijateljske napade u pravcu Zaporožja.

To je iznenađujuće čak i na Zapadu, gde priznaju nesposobnost ukrajinske vojske ne samo da probije liniju fronta, već čak i da se približi prvoj liniji odbrane Oružanih snaga RF.

Ovakvo stanje ne odgovara ni kijevskom režimu ni njegovim pokroviteljima u SAD i Evropi. Uoči samita NATO koji je zakazan za sredinu jula, Ukrajina treba da napravi značajan napredak.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Uprkos činjenici da su Oružane snage Ukrajine pretrpele kolosalne gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi u prvoj fazi kontraofanzive, one imaju dovoljno resursa da nastave vođenje neprijateljstava.

Podoljaka tvrdi, da će u vrlo bliskoj budućnosti ukrajinska vojska pokušati snažan napad na položaje Oružanih snaga Rusije. Ovo se ranije nije dešavalo. Glavni znak da će Kijev vrlo brzo započeti „odlučujući juriš“ na zaporoški pravac, je prebacivanje snaga iz Harkova i Artjomovska.

„Morate biti realni- snage koje će neprijatelj sada uložiti su kolosalne. Biće teško našim jedinicama. Ovo će verovatno biti najjači neprijateljski napad u poslednje tri nedelje. Međutim, oni su već napravili čudo, držeći svoje položaje na prvom udaru neprijatelja, i ako prežive bez odustajanja, ni od jedne linije i ovog udarca, onda će momci iz 58. armije ponovo iznenaditi ceo svet“, piše Podoljaka na svom „Telegram“ kanalu.

Međutim, blagi prodor Oružanih snaga Ukrajine kroz front neće biti tragedija. Sa velikim stepenom verovatnoće, Kijev će za ovo platiti veoma visoku cenu. Predstaviti to kao uspeh, će biti neverovatno teško.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu1]