Naslovnica U FOKUSU OVDE ĆE POČETI SVETSKI RAT?: Zelenski predaje Poljskoj delove teritorije? Iz Rusije...

OVDE ĆE POČETI SVETSKI RAT?: Zelenski predaje Poljskoj delove teritorije? Iz Rusije stiglo direktno upozorenje

Mihail Šeremet izjavio je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, shvatajući neminovnost raspada Ukrajine, želi da njene zapadne teritorije preda Poljskoj.

„On je shvatio da je raspad Ukrajine neminovnost, budući da je jugoistočni deo zemlje već u potpunosti izgubljen. Zbog toga se založio za to da faktički preda Poljskoj da kontroliše njene zapadne teritorije.

Poljskoj, koja je odavno već planirala da te zemlje okupira. Danas se očigledno stvorio odgovarajući trenutak da se sve to izvede i prikrije navodnom brigom o ukrajinskom narodu“, kazao je poslanik ruske Državne dume.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Šeremet je ujedno i upozorio Poljsku da ne preduzima nepromišljene korake koji bi uspeli da zasmetaju Rusiji da sprovede do kraja plan po pitanju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

„Poljska svojom rusofobijom i mržnjom, kao i podrškom ukrajinskih neonacista, ugrožava celu Evropsku uniju“, dodao je.
Prethodno je Zelenski najavio da će Ukrajina i Poljska potpisati sporazum o pojednostavljenju prelaska granica rekavši da te dve zemlje ne bi trebalo da uopšte imaju bilo kakve granice ili barijere.

Pored toga, kako su preneli mediji, Zelenski je najavio i da će Vrhovnoj radi podneti nacrt zakona kojim bi se poljskim državljanima u Ukrajini dodelio specijalni status.

„Zelenski de-fakto predaje Ukrajinu Poljskoj“

Kijevski režim, dajući posebna prava građanima Poljske, predaje im prava na teritoriju svoje države i samim tim legalizuje de-fakto zauzimanje Ukrajine, napisala je na telegram-kanalu zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Ne separatisti, već sam predsednik države predaje građanima druge države prava na teritoriju svoje države, ne dajući im državljanstvo Ukrajine. Pod plaštom očuvanja sopstvene identičnosti, kijevski režim je uništava, osam godina otvarajući vatru na svoje, a sada i radeći neverovatnu stvar – legalizujući de-fakto zauzimanje svoje države“, napisala je Zaharova.

(sputnik)