„Odavno bismo očistili Ukrajinu da Putin nije dao naredbu…“

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da bi odavno očistili Ukrajinu da Putin nije naredio da se sačuvaju stanovništvo i gradovi.

„Da ruski predsednik nije dao naredbu da se, što je više moguće, sačuvaju stanovništvo i gradovi, odavno bismo očistili Ukrajinu“, rekao je na edukativnom maratonu ruskog društva „Znanje“.

Dodao je da su oni „ujedinjena oružana snaga“ te da „nema nikakvih problema.“ Kadirov je ponovio teze o „čišćenju“ Ukrajine, što se često tokom rata moglo čuti iz Rusije.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Vođstvo te zemlje od početka invazije govori da je „pokrenulo posebnu vojnu operaciju“ a ne invaziju, i to kako bi „zaštitilo ljude u Ukrajini koji su bili mete nasilja i genocida kijevskog režima zadnjih osam godina.“ Zato su, kako su više puta ponovili, krenuli u „demilitarizacija i denacifikaciju“ Ukrajine.

Podsetimo, Kadirov je na istom događaju rekao i da Rusija ne ratuje protiv Ukrajine, već protiv NATO-a i da ta borba nije lagana, ali da je dobro iskustvo i da će ponovo pokazati da je Rusija neuništiva.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92)