Naslovnica U FOKUSU „Novosti“: Osumnjičeni za višestruko ubistvo u Mladenovcu se ne kaje

„Novosti“: Osumnjičeni za višestruko ubistvo u Mladenovcu se ne kaje

Pozivajući se na izvor iz istrage, beogradski list navodi da je osumnjičeni rekao da je čuo da se u Malom Orašju govori ružno o njegovoj porodici, što je bio navodi povod za masakr u kojem je stradalo osmoro mladih

Osumnjičeni za monstruozno, višestruko ubistvo U. B. (20) iz Dubone na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, u subotu posle podne, nije pokazivao znake kajanja za stravičan zločin koji je počinio, ubivši osmoro mladih u selima Malo Orašje i Dubona i ranivši više meštana, saznaju „Večernje novosti“.

On je, u prisustvu svog advokata izneo odbranu i ispričao detaljno šta se te krvave noći, između 4. i 5. maja događalo. Prema njegovim tvrdnjama, „krvavi pohod započeo je u Malom Orašju kod Smedereva, a ne kako se mislilo nakon navodne svađe sa mladim policajcem u Duboni kod Mladenovca“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako navode „Novosti“ pozivajući se na izvor iz istrage, osumnjičeni je rekao da je čuo da se u Malom Orašju govori ružno o njegovoj porodici, o njegovom ocu i njemu, kako ih omalovažavaju.

„Priznao je da je pucao u grupu od više osoba koje nije poznavao, i to da bi zaplašio stanovništvo ovih sela“ kaže izvor lista.

Nakon što je kod fudbalskog terena i spomenika žrtvama rata u Malom Orašju pobio petoricu momaka i šest mladih teško ranio iz automatskog oružja, nastavio je ka sledećem selu – Duboni. Tu je najpre iz pištolja pucao na nekoliko starijih ljudi koji su popravljali ogradu, nanevši im teške povrede.

[adsenseyu1]

Potom je nastavio do školskog dvorišta, koje se nalazi pored puta, gde je ubio brata i sestru, i još jednog mladića iz automata, a potom je, ponovo pištoljem, ranio još nekoliko ljudi.

Rekao je na saslušanju i da mu je te večeri „pao mrak na oči“, nezvanična su saznanja.
Misterija automatske puške još nije razrešena

Posle masakra koji je počinio, ostavio je svoj automobil i ukrao drugi u Duboni, kojim se prevezao do naplatne rampe kod Malog Požarevca. Tu je zaustavio taksistu iz Smedereva koji je vozio trudnicu.

Uz pretnju bombom, zahtevao je da ga preveze do sela kod Kragujevca, gde je posle višečasovne potrage i uhapšen. Trudnicu je pustio iz vozila, kako nezvanično saznajemo, tek posle vožnje koja je trajala duže od pola sata.

[adsenseyu4]

Prilikom pretresa kuće koju je U. B. koristio, pronađena je veća količina oružja i municije. Međutim, misterija automatske puške iz koje je ubio osam osoba, još nije razrešena.
Kako se navodi, do zaključenja današnjeg broja „Novosti“ puška nije nađena.

Osumnjičeni ubica ispričao je pred tužiocem gde je odbacio oružje. Pominjao je nekoliko lokacija. Reč je o širem potezu sela Dubona. Odveden je na svaku od tih lokacija, ali tamo automatsko oružje nije pronađeno.


(Novosti.rs)