Naslovnica IZA OGLEDALA Novi skandal: Kralj Čarls imao još jednu ljubavnicu?

Novi skandal: Kralj Čarls imao još jednu ljubavnicu?

Čarls je svojevremeno rekao da je ona bila jedina žena koja ga je zaista razumela.

Opšte je poznato da je britanski kralj Čarls III dok je bio u braku sa princezom Dajanom Spenser imao i dugotrajnu aferu sa Kamilom Parker Bouls, današnjom kraljicom.

Uprkos ovim značajnim vezama u njegovom životu, Čarls je navodno imao još jednu avanturu, sa ledi Dejl Kanga Trajon.

Iako se o ledi Trajon nije mnogo pisalo, ona je stekla ime u kraljevskim društvenim krugovima kroz svoj rad kao modni dizajner.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako prenosi Njujork post, upravo je Čarls Dejl dao nadimak Kanga zbog njenih australijskih korena, a jednom ju je nazvao „jedinom ženom koja ga je zaista razumela“.

Smatralo se da je ona jedna od prvih devojaka koje su bile sa Čarlsom i to pre nego što je on otpočeo svoje veze sa Kamilom i Dajanom.

[adsenseyu1]

Čarls i Dejl su se sprijateljili i započeli svoj odnos kada se udala za Entonija Trajona 1973. godine. Njen suprug je tada bio deo gomile koja je bila oko Čarlsa, a Dejl je u kraljevsku porodicu ušla zahvaljujući upravo svom suprugu.

Njen i Čarlsov put se ukrstio prvi put 1966. godine kada ga je upoznala na školskom plesu u Viktoriji u Melburnu, gde je i odrasla. A onda se 1972. godine preselila u Veliku Britaniju i tamo otvorila vrata kraljevske porodice.

Kanga Trajon i njen suprug su imali četvoro dece i razveli su se 1997. godine, a interesantno je da je dvoje od njihove dece krstio upravo Čarls, čak je njihov prvi sin dobio ime po prestolonasledniku Velike Britanije.

Njen život je čak zabeležen u dokumentarcu Kanala 4 iz 2008. godine, „Druga ljubavnica princa Čarlsa“, u kojem se detaljno opisuje njena navodna ljubav sa Čarlsom i tragedije sa kojima se suočila.

[adsenseyu4]

U filmu se navodi da je odnos Čarlsa i Dejl nastao dok se on viđao sa Kamilom, koja se 1973. godine udala za Endrua Parkera Boulsa.

U to vreme, budući britanski monarh je šetao od Kamile do Dejl i nazad, a bivša vojvotkinja od Kornvola i Dejl su navodno bile „ozbiljne rivalke“ i mrzele su jedna drugu.

Ovaj navodni ljubavni trougao se prekinuo 1981. godine kada se Čarls oženio Dajanom Spenser, a interesantno je da je Dejl kasnije postala i prijateljica sa princezom od Velsa.

„Kamila je bila neprijatelj, a na osnovu toga što je neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj, Dajana je videla neku svrhu u savezu sa Dejl“, ispričao je jednom prilikom kraljevski stručnjak Kristofer Vilson u specijalu Kanala 4.

Princeza od Velsa je čak nosila jednu od kreacija Kange Trajon na koncertu Lajv ejd 1985. godine.

Porodica Trajon je uvek negirala bilo kakve tvrdnje o aferi između Dejl i Čarlsa.

Pisalo se i da je sredinom 1990-ih Dejl progonila Čarlsa na polo utakmici i pokušavala da obnovi njihovo prijateljstvo, ali bezuspešno.

Tada je princ Čarls izdao saopštenje za javnost u kojem je napisao da se povremeno čuje sa Kangom, ali da više nisu bliski prijatelji.

Iako je bilo jasno da Čarls pokušava da se distancira od Kange, ona je svojoj drugarici Sari svečalo rekla: „Ja ću biti kraljica Engleske“.

Život druge Čarlsove ljubavnice je bio obeležen raznim bolestima od detinjstva, a 1993. godine Kangi Trajon je dijagnostikovan rak materice, dok se kasnije borila sa zavisnošću od alkohola i droga.

Baron Trajon je zatražio razvod od Dejl 1997. godine, a iste te godine Kanga Trajon je preminula, tri meseca posle smrti princeze Dajane, a dva meseca pre svog pedesetog rođendana

 


(Glossy)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte