Naslovnica SPEKTAR Niko se nikada nije susreo sa ovim: Kineski vojni stručnjaci upozorili na...

Niko se nikada nije susreo sa ovim: Kineski vojni stručnjaci upozorili na rusko superoružje

Kineski vojni stručnjaci visoko cene ruski hipersonični raketni sistem „Kinžal“ i njegov uspeh u zoni „specijalnih operacija“.

„Rusija je razvila novu generaciju superoružja, da bi zaobišla američku protivvazdušnu odbranu. „Kinžal“ je privukao pažnju celog sveta svojom izuzetno velikom brzinom“, navodi se u članku.

Kako je naveo autor materijala, u zoni „specijalne operacije“ ove rakete su pokazale moć sa kojom se niko ranije nije susreo, i predstavljaju ozbiljnu pretnju za Ukrajinu.

„Postojeći sistemi protivvazdušne odbrane jednostavno ne mogu da presretnu Kinžale. Ovo je zaista dostignuće vojne umetnosti svetske klase“, rezimirao je on.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

U maju su ruske trupe sa Kinžalima pogodile protivvazdušni raketni sistem „Patriot“ u Kijevu. Američka protivvazdušna odbrana nije uspela da ih presretne. Kako je primetio ruski potpredsednik vlade, Denis Manturov, samo domaći PVO sistemi su sposobni da unište rakete ovog tipa.

Sredinom avgusta, generalni direktor „Rosteka“, Sergej Čemezov, rekao je, da je državna korporacija povećala proizvodnju svih vrsta vojnih proizvoda, koji se masovno koriste u zoni „specijalnih operacija“.

[adsenseyu1]

Reč je o topovskoj i raketnoj artiljeriji, oklopnim vozilima, transportnim helikopterima i borbenim avionima, teškim sistemima za bacanje plamena, malokalibarskom naoružanju, svim vrstama municije, tenkovima BPM-3, BTR-MDM, T-90M Proriv, raketnim sistemima Iskander, hipersoničnim raketnim sistemima, helikopterima Ka-52, Mi-28, avionima Su-57 i Su-35, kao i dronovima Lancet.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social