Možda niste ni bili svesni neverovatnih prednosti peršuna. To je biljka koja se najčešće koristi kao začin, ali količina koju dodajemo u svoje obroke je toliko mala da to nije dovoljno da izvuče višek tečnosti iz organizma.
Upotreba: Peršun je veliki saveznik u lečenju infekcija i bolesti urinarnog trakta, bolesti bubrega i takođe je snažan diuretik. I lišće i koren ove biljke se koristi u medicini.
Evo recepta za pripremu čaja od peršuna koji je sa nama podelila jedna stara Bosanka.
[adsenseyu1]
“Peršun je čudo. U četvrak sam imala 72 kg, a dva dana kasnije sam imala 5 kg manje. To je bio višak vode koje je moje telo izlučivalo, a ne mast. Sada se osećam sjajno,“ podelila je ova žena.
Recept:
Ovaj recept je vrlo jednostavan, jer sve što treba da uradite je da dodate 5 kašika seckanog peršuna u 1 litar ključale vode. Zatim ostavite da odstoji narednih 20 minuta, procedite da bi uklonili peršun i vaš čaj je spreman za piće.
Odlaganje vode iz tela je jedna od najvažnijih funkcija. Zajedno sa vodom, vi takođe odbacujete i mnogo toksina, bakterija i mnogih drugih štetnih stvari. Kao što smo već pomenuli, naučno je dokazano da je peršun odličan diuretik i takođe i snažan antioksidant.
Savet:
Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo i korisno, ali u određenim količinama. Budite oprezni da ga ne popijete previše, jer se ne preporučuje nikome da popije više od jednog litra ovog čaja dnevno.
Webtribune.rs
[adsenseyu6][adsenseyu5]