Naslovnica SPEKTAR Nemaju gde više da ih sahranjuju: U Ukrajini se već dodeljuju oranice...

Nemaju gde više da ih sahranjuju: U Ukrajini se već dodeljuju oranice za groblja

Gubici Oružanih snaga Ukrajine za čitav period „specijalne operacije“, dostigli su skoro pola miliona ljudi – toliko da se i obradivo zemljište mora koristiti za njihovo sahranjivanje.

Bivši pukovnik ruskih specijalnih snaga, Anatolij Matvijčuk, je to izjavio na radiju „Komsomolskaja pravda“.

Studio je pitao o gubicima ukrajinskih oružanih snaga.

„Prema različitim izvorima, ukrajinske oružane snage su tokom „specijalne operacije“ izgubile od 150 do 350 hiljada. Za koji broj se vi slažete?“ , upitao je voditelj.

„Taj broj je oko 470 hiljada. Ovo su podaci kojima raspolaže naš Generalštab i analitički centri, a to potvrđuju i visoki vojni zvaničnici NATO i SAD. Skot Riter to takođe potvrđuje.

Za poslednjih šest meseci koliko ovde napadaju, ili šta već, gubici se procenjuju na oko 70 hiljada. To je samo ubijenih, a ranjenih, bolesnih, hromih – u rasponu od 100-110 hiljada“, rekao je pukovnik u penziji.

On je naglasio, da je u ukrajinskim selima već potrebno izdvojiti oranice za groblja.

[adsenseyu1]

„Imam prijatelje u Ukrajini, ponekad mi šalju fotografije groblja. U mnogim selima već su otvorena njihova druga ili treća groblja. Čak se i poljoprivredno zemljište koristi za groblja. Žuto-bele zastave stoje na njima kao šuma. To znači da su gubici prilično ozbiljni“, dodao je Matvijčuk.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social