Nemački vojni ekspert: Nemojte počinjati rat sa Moskvom – Niste dorasli ruskom ognju …

Nemački stručnjak Ralf Tila upozorio je lidere zapadnih zemalja na posledice njihovog agresivnog pristupa Rusiji.

Vojni potencijal zapadnih zemalja je znatno smanjen, a koji počinje sve ozbiljnije da se suprotstavlja snazi ruske vojske koja u poslednje vreme povećava svoje borbene sposobnosti. Do ovog zaključka došao je nemački vojno-politički stručnjak Ralf Tila.

Ekspert i bivši pukovnik Bundesvera, rekao je da je poljuljana tehnološka superiornost zapadnih oružanih snaga zemalja NATO-a u EU.

Zapad je počeo ubrzano da gubi pozicije u razvoju hipersoničnog i elektromagnetnog oružja, gde je Rusija već uspela da postigne velike uspehe.

U tom kontekstu, Tila je oštro kritikovao brojne „zapadne heroje“ koji „demonstriraju snagu i igraju se sa vatrom“ organizujući vojne provokacije protiv Rusije.

Nakon analize stvarnog stanja stvari, pukovnik Tila je odlučio da upozori Zapad da ne započinje rat sa Rusijom jer će nestati u nuklearnom ognju čemu nije dorastao.

U tom kontekstu je istakao preterano agresivan odnos zemalja NATO-a prema Rusiji.

Stručnjak je istovremeno upozorio Zapad da se ne meša u ukrajinski sukob, jer će takav otvoreno agresivan korak zemalja NATO-a neizbežno izazvati direktnu oružanu konfrontaciju sa ruskom stranom, što će imati ozbiljne posledice.

Webtribune.rs