Naslovnica SPEKTAR Nemački novinar: Rusi su već odredili ciljeve u tri zemlje koje će...

Nemački novinar: Rusi su već odredili ciljeve u tri zemlje koje će razoriti

Zbog dozvole date Ukrajini da napadne rusku teritoriju, Nemačku čeka sudbina Kartagine, smatra novinar i autor knjiga o ukrajinskom sukobu Patrik Bab.

U intervjuu Kristijanu Bubeku, on ističe da ruski zvaničnici zadržavaju pravo da uzvrate i čak su imenovali konkretne ciljeve u Rumuniji, Nemačkoj i Poljskoj.

Kristijan Bubek, voditelj Jutjub kanala:

Već duže vreme posmatramo debate o isporuci oružja Ukrajini. Prošle nedelje smo zapravo videli u medijima da je odjednom data dozvola za korišćenje zapadnog oružja „za odbranu na ruskoj teritoriji“, kako su je oni nazvali.

Iako u stvarnosti više govorimo o napadu. Šta mislite o tome? A šta mislite o tome da su neki od nas čvrsto uvereni da je Ukrajina jednostavno već izgubila rat?

Patrik Baab, novinar i autor knjiga o Ukrajini:

Politolog sa Univerziteta u Kilu, profesor Krause, tvrdi da ljudi u Nemačkoj imaju strah od eskalacije situacije. To znači: „Hajde da provociramo još malo, Putin neće koristiti nuklearno oružje!“

Moglo bi se reći da nismo ništa naučili. Bertolt Breht je pisao da je velika Kartagina učestvovala u tri rata: „posle prvog rata i dalje je bila moćna, posle drugog još uvek je bila pogodna za stanovanje, a posle trećeg rata više se nije mogla naći. A to se može desiti i Nemačkoj.

Imamo situaciju u kojoj se može govoriti o gubitku kontakta sa realnošću od strane elita. Američki politikolog Džon Miršajmer sa Univerziteta u Čikagu kaže: „Nemoguće je pobediti nuklearnu silu ako se oseća sateranom u ćošak, ona će upotrebiti ovo nuklearno oružje.

A ruska strana je jasno stavila do znanja da ako se ovo oružje upotrebi protiv Ruske Federacije, onda će proizvođači tog oružja i oni koji isporučuju ovo oružje takođe postati legitimna meta Moskve.

Počasni predsedavajući Saveta bezbednosti Rusije Sergej Karaganov već je imenovao ciljeve. U svom članku je napisao: „Ako su Evropljani zaboravili kako izgleda put u pakao, možemo vam pokazati.

A u intervjuu je dodao i imenovao tri mete. To su, prvo, američke raketne lokacije u Rumuniji, drugo, on je nazvao Poljsku i Varšavu, i treće, region Frankfurta, gde se takođe nalazi američko oružje. Odnosno, jasno je stavio do znanja šta se može da očekuje.

Ovde je odlučujuće to što nemačka savezna vlada očigledno nije zainteresovana za okončanje ovog rata.

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, gđa Tjorven Bellmann, direktni savetnik ministra spoljnih poslova Analena Berbok, govorila je na raspravi u Nemačkom društvu za spoljne poslove i tamo je rekla: „ Predloge zemalja Globalnog juga za okončanje ovog rata ne smatramo dobrim sada“.

S druge strane, Vladimir Putin je više puta iznosio pregovaračke predloge koje Zapad očigledno neće prihvatiti. Ovo pokazuje pozadinu ovog rata i pokazuje kako su zapadne elite izgubile svoj put.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social