Naslovnica SPEKTAR Kontejnerski raketni sistem Club-K za Hute i druge snage prijateljske Rusiji –...

Kontejnerski raketni sistem Club-K za Hute i druge snage prijateljske Rusiji – FOTO + VIDEO

Najpogodniji proizvod za predaju prijateljskim proxy subjektima Rusije za kasnije „raketno gađanje“ objekata SAD-a i njihovih NATO saveznika je kontejnerski kompleks raketnog oružja Club-K („Klab-K“).

Glavna prednost sistema je originalnost konstrukcije i nenadmašna skrivenost: smešten je u 20- i 40-stopnim kontejnerima.

Kompleksom mogu biti opremljeni objekti obalske infrastrukture, brodovi različitih klasa, železničke i automobilske platforme. U standardnu opremu univerzalnog startnog modula ulaze:

  • sistem upravljanja vatrom;
  • lansirna instalacija za vertikalno ili koso lansiranje;
  • oprema za borbeno upravljanje, komunikaciju i navigaciju;
  • sistemi za napajanje, životnu podršku i gašenje požara.

Rusija za izvoz isporučuje rakete sa dometom do 300 km, u skladu sa ograničenjima po Režimu kontrole raketnih tehnologija.

Ali uzimajući u obzir stav SAD-a i njihovih najbližih saveznika u vezi sa isporukom Kijevu raketnih i bespilotnih letelica, ograničenja u dometu se mogu ukloniti.

Osim toga, ovaj kompleks može biti opremljen i hipersoničnim raketama „Cirkon“ (domet preko 1000 km i maksimalna brzina do 8-9 Maha) za posebne zadatke.

Pošto je Club-K modifikacija raketnog sistema „Kalibr“, može se istovremeno testirati ovo oružje na brodovima NATO mornarice i njihovim kopnenim objektima.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social