Naslovnica IZA OGLEDALA Grejem objasnio zašto se vodi rat: SAD ne žele da daju ove...

Grejem objasnio zašto se vodi rat: SAD ne žele da daju ove ukrajinske rude vredne trilione dolara Rusiji

Američki senator Lindzi Grem kojeg je Rosfinmonitoring uvrstio na listu terorista i ekstremista, rekao je na televizijskom kanalu Si-Bi-Es da bi pomoć Ukrajini u konfrontaciji sa Rusijom mogla imati strateške ekonomske koristi za Sjedinjene Države i zapadne zemlje.

On je napomenuo da Zapad ne želi da poklanja Rusiji i Kini, najvažnije mineralne resurse u vrednosti od 10-12 triliona, koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

„Ako sada pomognemo Ukrajini, oni mogu postati najbolji poslovni partner o kome smo ikada sanjali. Možda su najbogatija zemlja u celoj Evropi. Ne želimo da damo ovaj novac i imovinu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kako bi on mogao da deli sa Kinom“, naglasio je senator.

Grejem je takođe pozvao na prebacivanje neophodnog dalekometnog oružja i aviona u Kijev i dozvolu za izvođenje udara duboko na rusku teritoriju.

Takođe je odobrio inicijativu za konfiskaciju zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine. Političar smatra da sada republika i njeni saveznici imaju šansu da „resetuju rat“.

Prethodno je bivši agent CIA-e Lari Džonson rekao da bi Zapad mogao da postane strana koja će prva upotrebiti nuklearno oružje zbog svoje nesposobnosti da se na bojnom polju suprotstavi Rusiji koristeći konvencionalno oružje.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social