Naslovnica U FOKUSU Nemačka traži radnike po celom svetu

Nemačka traži radnike po celom svetu

gfhgvdfhsfsd

Nemačka radnu snagu namerava da traži u zemljama van Evrope kao što su Brazil, Meksiko i Indonezija, izjavio je nemački ministar rada Hubertus Hejl.

„Zajedno s predstavnicima privrede radimo na strategiji u zemljama u kojima se na tržištu rada nalazi mnogo više mladih i dobro kvalifikovanih radnika nego što to domaća tržišta rada mogu apsorbovati“, rekao je Hejl nemačkim medijima.

On je naveo da će Nemačka ulagati u stručno osposobljavanje mladih na licu mesta, a ljudi koji će doći u Nemačku profitiraće od dobro plaćenog radnog mesta koje im otvara mogućnost da finansiraju porodice kod kuće.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Hejl bi sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok u junu trebalo da otputuje u Brazil kako bi razmotrili mogućnost dolaska većeg broja negovatelja koji su i više nego potrebni nemačkom tržištu rada.

Slične sporazume Nemačka bi trebalo da sklopi i sa Meksikom i Indonezijom, a Hejl je u februaru boravio u Gani sa istim ciljem.

[adsenseyu1]

Nemačka Vlada razgovore o privlačenju radne snage vodi i sa Kolumbijom, Tunisom, Marokom, Egiptom, Indijom, Filipinima i Vijetnamom, preneo je B92.

Institut za nemačku privredu krajem prošle godine saopštio je da je na agencijama za zapošljavanje bilo prijavljeno više od 630.000 radnih mesta koja nije bilo moguće popuniti zbog nedostatka određene radne snage.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]