Svi volimo banane. One su ukusne i pune nutrijenata, naročito kalijuma. Međutim, da li ste se ikada pitali koji stepen zrelosti banana je najbolji za konzumiranje?
Prema zdravstvenom istraživanju sprovedenom u Japanu, potpuno zrele banane proizvode supstancu TNF (Faktor nekroze tumora), koja se bori protiv ćelija koje se abnormalno ponašaju.
[adsenseyu1]
Kako banana sazreva, ona na sebi razvija tamne pege. Što više ima tih pega, to su obogaćenije ćelije koje povećavaju imunitet.
Banane u zrelom stadijumu su odlične za varenje pošto se šećer iz banana tada lako apsorbuje, za razliku od nezrelih banana koje se teško vare jer skrob još uvek nije prešao u šećer.
Dakle, efekat delovanja protiv raka zavisi od zrelosti voća. Što je banana zrelija, to je efikasnija u borbi protiv raka.
U poređenju sa grožđem, jabukama, lubenicama, ananasom i kruškama, banane sadrže najveću količinu agenasa koji se bore protiv raka.
Webtribune.rs
[adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]