NAJVEĆI SKANDAL SVIH VREMENA: Žene preventivno uklanjale dojke A SVE JE BILA VELIKA LAŽ

fdres23kjsdd

Industrija karcinoma je teško kritikovana zbog besramnog ohrabrivanja nezagarantovanih tretmana i drugih poteza ludosti medicine, ali ovaj poslednji pronalazak je zaista šokantan. Izgleda da BRCA – 1/2 gen često pominjan u javnosti nije zapravo smrtonosna presuda – uprkos masovnih kampanja koje ohrabruju žene da se „preventivno“ leče i odstranjuju dojke.

Studija je objavljena u Lansetovoj onkologiji, čuvenom i cenjenom žurnalu. Radi sprovođenja istraživanja, prof. Dijana M Ekls sa Jedinice nauke o karcinomu sa Univerziteta u Sauthemptonu i NHS fondacije Univerzitetske bolnice i njen tim, je analizirao podatke iz 127 bolnica širom Velike Britanije. Podaci su prikupljeni od 2733 žena starosti između 18 i 40 tokom perioda od 2000. do 2008. godine.

Kako navode istraživači, genotip je detektovao patogenu BRCA mutaciju kod 338 (12%) pacijenata (201 sa BRCA1, 137 sa BRCA2). Nakon provere posle 2-8 godina, 651 smrt od 678 smrtnih slučajeva je bila usled raka dojke.

Na kraju je 651 žena sa karcinomom dojke umrla tokom studije – ali su podaci pokazali da žene sa BRCA mutacijama nemaju veći rizik od umiranja usled bolesti u odnosu na druge. Ovo otkriće, naravno, predstavlja jasan kontrast u odnosu na ono što nam je svima rečeno o karcinomu dojke.

Šokantnih otkrića, pak, ima još. Tim je takođe otkrio da od 558 žena kojima je dijagnostikovan troduplo negativan karcinom dojke, one sa BRCA mutacijom su zapravo imale bolje šanse za preživljavanje nakon dve godine od onih koje nisu imale mutaciju.

Kako navode istraživači, čini se da u slučaju mlađih žena sa karcinomom dojke, žene koje imaju BRCA mutaciju imaju slične šanse za preživljavanje kao i one koje nisu nosioci. U slučaju troduplo negativnog karcinoma dojke, žene sa BRCA mutacijom bi mogle imati bolje šanse za preživljavanje. Istraživanje ukazuje i na to da automatska dupla mastektomija nije važila kod ove prednosti.

Da li su nas lagali sve ove godine?

Majk Adams, je izveštavao o obmanama industrije karcinoma, pored prevare i zlostavljanja unutar medicinske i farmaceutske industrije tokom godina. Na leto 2017. godine je Adams izveštavao o studiji u kojoj se razotkrilo da hibrid farmaceutske industrije i industrije karcinoma – hemoterapija – zapravo pomaže da se karcinom širi  u telu, umesto da ga leči.

Sada, pored zavere hemoterapije, čini se da su žene živele u laži o tome šta prouzrokuje karcinom a šta ne. U Lansetovoj studiji istraživači napominju da je bilo konfliktnih rezultata kod istraživanja BRCA mutacija i karcinoma u početku – što nije sprečilo mnoge onkologe da predlažu ženama da u potpunosti uklone dojke radi prevencije. Čak su i poznate ličnosti poput Anđeline Džoli javno otišle pod nož kako bi se pridružile propagandi industrije karcinoma.

Da li će buduće istraživanje nastaviti da umanjuje zamke konvencionalnih tretmana karcinoma – ili će ovi pronalasci, poput drugih, biti skriveni od strane industrijski podstaknutih masovnih medija?

Webtribune.rs