Naslovnica SPEKTAR Najnovija vest: Rusija potvrđuje da je BRICS spremio udar i odmazdu –...

Najnovija vest: Rusija potvrđuje da je BRICS spremio udar i odmazdu – POČINJE

       

Prema državnoj ruskoj televiziji (RT), ruska vlada je potvrdila da će Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, poznate kao zemlje „BRIKS“, uvesti novu valutu za trgovanje uz podršku zlata.

Zvanično saopštenje se očekuje tokom predstojećeg samita BRIKS-a u Južnoj Africi, ovog avgusta.

Ako se to dogodi, to će verovatno označiti kraj valuta poput američkog dolara, koji nije ničim podržan.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Koliko brzo nacije širom sveta, prelaze na korišćenje ove nove valute zaštićene zlatom za svoju spoljnu trgovinu, može se samo nagađati.

Što više zemalja odluči da koristi ovu novu valutu, to će više američkih dolara žuriti nazad u SAD iz tih zemalja, koje više ne moraju da drže dolare za svoju spoljnu trgovinu. Kako se ti dolari vraćaju u SAD, to će uzrokovati da inflacija skoči na način koji nikada ranije nije viđen u Americi.

[adsenseyu1]

SAD ovde više ne proizvode skoro ništa. Skoro sve što kupujemo i prodajemo u SAD je napravljeno u inostranstvu. Kako se američki dolari vraćaju iz inostranstva, vrednost američkog dolara će naglo pasti u odnosu na druge valute, što znači da će biti potrebno mnogo više američkih dolara za kupovinu robe iz stranih zemalja.

Otuda iznenadna i dramatična inflacija ovde kod kuće.

Vredi istaći da su SAD, u više navrata, išle u stvarni rat da bi sprečile da se ta stvar dogodi u prošlosti. Dva nedavna primera su Libija i Irak.

U Libiji, Mohamar Gadafi je želeo da stvori panafričku valutu sa zlatom. U roku od mesec dana od njegovog saopštenja, u Libiji su izbili nemiri i pobune koje su na kraju rezultirale brutalnim ubistvom Gadafija.

Irak je učinio sličan napor pod Sadamom Huseinom. On je najavio, da će Irak početi da prodaje naftu u svim valutama osim američkog dolara, što je poslalo SAD u drugi rat u Iraku, svrgavajući Huseina sa vlasti. Na kraju, Husein je pronađen kako se krije u rupi u zemlji, uhapšen je, suđeno mu je, a zatim je obešen.

SAD shvataju veoma ozbiljno, kada bilo ko širom sveta pokuša da uradi bilo šta, što bi uklonilo američki dolar kao de fakto svetsku rezervnu valutu.

SAD već žude da uđu u rat sa Rusijom zbog ukrajinskog sukoba. Sa današnjom najavom o trgovanju valutom BRIKS-a zasnovanoj na zlatu, čini se logičnim da će se američke „rukavice“ biti skinute.

Ako Rusija i zemlje BRIKS-a urade ono što su najavile, to bi značilo potpuni kolaps američke svetske dominacije. U vladi SAD ima mnogo ljudi koji bi radije spalili ceo svet do temelja, nego da izgube kontrolu nad njim.

Jednostavno rečeno, neće se zaustaviti ni pred čim, da bi zadržali svoju moć finansijske kontrole, i aktivno će, zlobno i brutalno, uništiti bilo koga i bilo šta, što ugrožava njihovu vlast.

(Hal Turner Radio Show)

Preveo i priredio: Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure

       

[adsenseyu4]