Naslovnica U FOKUSU Najnovija vest: Putin odgovorio na Bajdenove uvrede

Najnovija vest: Putin odgovorio na Bajdenove uvrede

Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, veruje da ga je američki lider Džo Bajden uvredio svojim rečima o „poželjnom za Rusiju“ budućem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, Putin smatra da su takvi napadi samo potvrda njegove ispravnosti.

Putin je istakao da je nedavno, u razgovoru sa novinarom Pavelom Zarubinom, izjavio da je za Rusiju Bajden poželjniji kao budući predsednik SAD-a, ali da će sarađivati sa svakim predsednikom.

Dodao je da je sada, nakon Bajdenovih reči, apsolutno u pravu jer je Bajdenova reakcija bila adekvatna.

Komentarišući Bajdenovu reakciju, Putin je primetio da Bajden ne bi mogao da mu kaže: „Vlado, svaka čast, mnogo si mi pomogao.“ On je naglasio da razume šta se dešava u američkoj unutrašnjoj politici i da je Bajdenova reakcija bila potpuno adekvatna, što potvrđuje da je bio u pravu.

Putin nije želeo da daje druge ocene svog američkog kolege. Kada je novinar ponovio negativnu ocenu Bajdenovih izjava, Putin je samo ponovio formulaciju pitanja. Na pitanje novinara da li se radi o „grubim izjavama“, Putin je potvrdio.

Predsednik Rusije je dodao da su njegove izjave o Bajdenu i Trampu bile pre svega namenjene ruskoj publici, a ne američkoj.

Istakao je da je kao ruski novinar Zarubin pitao šta je za Rusiju bolje, i da i dalje stoji iza svoje izjave da je Bajden poželjniji, zaključujući sa osmehom.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social