Naslovnica U FOKUSU Najnovija vest: Dramatičan preokret – Makron razmatra da podnese ostavku

Najnovija vest: Dramatičan preokret – Makron razmatra da podnese ostavku

Francuski predsednik Emanuel Makron navodno razgovara sa svojim saradnicimao mogućnosti da podnese ostavku dok raspisuje izbore za Nacionalnu skupštinu, prenosi radio stanica Evropa 1.

„Ostavka predsednika nije tabu. Da, treba razmotriti sve opcije. On je spreman da žrtvuje kraj svog predsedničkog mandata“, citiraju mediji izvor iz predsednikovog okruženja.

Napominje se da je Makron poslednjih nedelja razgovarao o ovom scenariju sa osobama iz svog okruženja. Nije poželjno, ali bi moglo da posluži kao „dramatizacija“ pred predstojeće izbore.

U tekstu se tvrdi da bi Makron takođe mogao da pristane da zajedno vlada sa desničarskom partijom Nacionalni skup ako pobede na parlamentarnim izborima, kako bi ih „pustio da srećno propadnu“ do sledećih predsedničkih izbora 2027. godine.

Podsetimo, nakon što su u nedelju objavljeni preliminarni rezultati izbora za Evropski parlament u Francuskoj, prema kojima je desničarska partija Nacionalni skup više nego duplo ispred koalicije pristalica Makrona, francuski lider je najavio raspuštanje Narodne skupštine i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u dva kruga – 30. juna i 7. jula.

(novosti.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social