Ministarstvo odbrane Rusije: Pronašli smo ih i kaznili – Likvidirani gruzijski militani

Ruske Vazdušno-kosmičke snage izvele su napad na pogone vojne fabrike „Artjom“ u Švečenkovskom okrugu u Kijevu gde se proizvodila municija za ukrajinske višecevne raketne bacače, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napad je izveden sa četiri visoko precizne rakete vazdušnog baziranja koje su tom prilikom pogodile mete, a civilna infrastruktura Kijeva nije oštećena.

Protivvazduhoplovna odbrana Ukrajine, raspoređena u Kijevu, pokušala je da presretne ruske rakete. Ukrajinske jedinice PRO sistema S-300 i „buk“ ispalile su preko 10 protivavionskih raketa.

Tom prilikom su ukrajinski sistemi „buk“ oborili dve rakete koje su lansirane iz ukrajinskog sistema S-300. Pretpostavlja se da je jedna raketa pala na stambeni objekat.

U području rafinerije nafte u Lisičansku ruske jedinice su uništile dve diverzantske grupe plaćenika koje su brojale 14 militanata. Prvu grupu su činili plaćenici iz različitih evropskih država, a drugu samo plaćenici iz Gruzije koji su bili deo takozvane „Gruzijske legije“.

Likvidirani gruzijski militani bili su umešani u zverska mučenja i ubistva ruske vojske kod Kijeva u martu ove godine.

„Ministarstvo odbrane Rusije ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan u zlostavljanje i ubistva naše vojske. Pronašli smo ih i kaznili“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska vojska je saopštila da su ukrajinske snage izgubile kontrolu u pravcu Lisičanska.

Tokom borbenih dejstava komandant 115. mehanizovane brigade ukrajinske vojske izgubio je kontrolu nad svojim jedinicama što je dovelo do nenadoknadivog gubitka 80 odsto ljudstva i oko 70 odsto vojne tehnike 138. bataljona te brigade.

Ruska vojska je presrela dve rakete „točka U“ u području Kahovke u Hersonskoj oblasti i raketu ispaljenu iz višecevnog raketnog bacača u području Zmijskog ostrva.

Ruska avijacija je u proteklom danu tokom kontrabaterijske borbe uništila tri ukrajinska voda višecevnih raketnih bacača „grad“, vod haubica M-777 kalibra 155 milimetara, dva artiljerijska voda gaubica „giacint“ kalibra 152 milimetra, kao i dva voda samohodnih artiljerijskih sistema 2S1 „gvozdika“, koji su gađali Donjeck i druge gradove DNR.

Ruska artiljerija uništila je odred za blokiranje ukrajinske nacističke formacije „Desni sektor“, zabranjene u Rusiji, koji je trebalo da zaustavi bataljon ukrajinske 72. mehanizovane brigade koji je bežao sa svojih položaja u području naseljenog mesta Volčejarovka kod Lisičanska.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune