Naslovnica U FOKUSU Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo izveštaje o prodorima vojske Ukrajine u zoni specijalnih...

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo izveštaje o prodorima vojske Ukrajine u zoni specijalnih operacija

Informacija o proboju odbrane u različitim sektorima fronta nije tačna, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo odbrane Rusije.

„Izjave koje daju pojedinačni telegramski kanali o „odbrambenim probojima“ koji su se desili na različitim delovima linije dodira ne odgovaraju stvarnosti.

Od 22.00 11. maja 2023. nema aktivnih operacija u pravcu Kupjanska“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ministarstvo odbrane je istaklo da je „opšta situacija u zoni specijalne vojne operacije pod kontrolom“.

Situacija kod Avdijevke

Kijev ne preduzima aktivne korake u pravcu Avdijevke u Donbasu , rekao je za RIA Novosti zamenik komandanta tenkovskog puka koji obavlja niz zadataka u ovom sektoru fronta.

[adsenseyu1]

„Prema situaciji u pravcu Avdijevke: neprijatelj navodno pokušava, prema pisanju svih medija, da prikupi svoje snage, ali situacija govori nešto drugo, da se niko nigde ne kreće, nema aktivnosti (ukrajinskih trupa)“, rekao je sagovornik agencije.

On je pojasnio da ruske snage, zauzvrat, nastavljaju napredovanje u ovoj oblasti.

Prema njegovim rečima, u slučaju kontraofanzive iz Kijeva, borci u ovoj oblasti su spremni da mu izađu u susret.

„Ništa natprirodno“

Ukrajinska vojska neće moći da uradi ništa natprirodno sa snagama koje danas ima, rekao je za RIA Novosti Apti Alaudinov, pomoćnik šefa Čečenije, komandant specijalnih snaga Ahmat.

[adsenseyu4]

„Neprijatelj neće moći da uradi ništa natprirodno sa snagama i sredstvima koje je akumulirao u ovom trenutku. To ni na koji način neće promeniti istoriju, tok rata, niti ishod ovog rata“, rekao je on.

Premijer Ukrajine Denis Šmihal rekao je početkom aprila da bi ukrajinska kontraofanziva mogla da počne na leto. Kasnije je rekao da će to početi „uskoro“.

Američki mediji su preneli da je ukrajinska kontraofanziva navodno zakazana za 30. april. Eksperti sa kojima je RIA Novosti razgovarala primetili su da je nemoguće poverovati u kontradiktorne izjave Kijeva i Vašingtona: ovo bi mogao biti deo kampanje dezinformacija.


Webtribune.rs