Milanović napravio pometnju na Zapadu: Hrvatska će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO?

Kijev Independent, jedan od glavnih ukrajinskih medija, na svom Tviter nalogu piše da će Hrvatska blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO.

„Hrvatska će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO. Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da će naložiti stalnom predstavniku zemlje pri NATO-u da glasa protiv tog poteza“, piše taj medij.

„Članstvo dve nordijske zemlje zavisiće od toga hoće li izborni zakon u BiH biti promenjen, rekao je Milanović, dodavši da se Hrvati u BiH uništavaju kao politički entitet“, stoji u objavi Kijev independenta.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Podsetimo, Finska i Švedska u sredu su i zvanično predale zahtev za članstvo u NATO, ali na prvom sastanku unutar Alijanse nikakva odluka u vezi tog zahteva nije doneta jer je Turska to blokirala.

Predsednik te zemlje Tajip Redžep Erdogan danima je upozoravao da Finska i Švedska neće dobiti tursko „da“ za ulazak u NATO.

S druge strane, o toj temi u sredu je govorio i hrvatski predsednik, na koji se KIjev independent poziva, a koji je rekao da bi Hrvatska trebalo da se ugleda na Tusrku, a ne da radi sve suprotno od toga.

O MIlanoviću je govorila i Julija Mendel, bivša portparolka Volodimira Zelenskog.

„Hrvatski predsednik takođe želi da blokira ulazak Finske i Švedske u NATO. Pretpostavljam da neki političari samo žele da se cenkaju i dobiju ono što žele da bi omogućili poboljšanje globalne bezbednosti. Vredi dodati da je hrvatska vlada (koja odlučuje o tome i ima većinu u saboru) apsolutno za Finsku i Švedsku u NATO-u“, napisala je na ona Twitteru.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(index.hr)