Naslovnica IZA OGLEDALA Megaliti Markahuasija: Oltar za bogove ili kapija u drugi svet

Megaliti Markahuasija: Oltar za bogove ili kapija u drugi svet

Marcahuasi

Na samo 80 kilometara severno od Lime u Peruu, nalazi se Markahuasi, dugački plato od 160 kilometara ispunjen kamenim spomenicima i megalitskim građevinama.

Ovu drevnu pustaru svake godine poseti na hiljade ljudi koje zanima skrivena istorija ovog mesta. Mnogi od njih će potvrditi da su osetili čudnu energiju dok su posećivali Markahuasi.

Enigmatsko i čudno oblikovano granitno kamenje koje se tamo nalazi ima ljudske ili životinjske obrise, pa čak i religijske simbole. Neki su uporedili jedan od njih sa čudnim licem pronađenim na Marsu.

[adsenseyu1]

Jedan od prvih zapadnjaka koji je zadivljen lepotom i neobičnom moći ovog kamenja jesete pisac Danijel Ruso koji je sproveo detaljno istraživanje o megalitima sa urezanim simbolima. Ruso je postao ubeđen da ovo mesto nije prirodna formacija već ostatak neke drevne antediluvijanske civilizacije.

Ruso je verovao da su ovi kameni spomenici povezani sa ostalim sličnim megalitima širom sveta poput onih u Tepoclanu u Meksiku ili Kakaduu u Australiji, ali i onih na Uskršnjem ostrvu. On je naveo da ogromni spomenici poput ovih označavaju mesta pećina u koje se čovečanstvo skrivalo za vreme velikih katastrofa, kao i da je moguće da neki od ovih spomenika zapravo predstavljaju portale za ulazak u unutrašnjost Zemlje.

Poslednja kataklizma koja je zadesila čovečanstvo bila je poplava koja je zahvatila ceo svet, a Ruso smatra da je Nojeva barka bila samo metafora za jednu od pećina i utočište koje je ona pružila.

Niko ne zna kako su ove čudne građevine nastale. Ako nisu prirodne, njihovi graditelji su morali biti veoma napredni i morali su biti stariji od bilo koje poznate civilizacije.

[adsenseyu4]

Prema lokalnim legendama, Markahuasi i njegova kamena šuma su dom interdimenzionalnog protala. Ako je to tačno, to bi objasnilo neke čudne fenomene koji se dešavaju na platou. Mnogi tvrde da su to ostaci civilizacije toliko drevne da je nestala i pre nego što je nastalo ono što mi danas nazivamo pisana istorija.

Naravno, činjenica je da mi nismo prva napredna civilizacija i da ih je bilo mnogo pre nas. Prema nekim navodima, mi ćemo biti četvrta civilizacija koja je toliko razvila svoju tehnologiju da će je ona na kraju i uništiti.

Slobodni ste da istražite Markahuasi ako tražite odgovore, ali vodite računa da ne prođete kao jedna žena koja je posetila ovu čudesnu kamenu šumu.

Peruanskog istražitelja paranormalnog, dr Raula Riosa Sentenja, posetila je jedna žena koja je iznenada obolela od hemiplegije. Njena čitava leva strana je postala paralizovana nakon posete Markahuasiju.

Dok je kampovala sa prijateljima, žena je čula čudnu muziku kako dopire iz kamene kolibe. Nešto natprirodno ju je privlačilo, ali prijatelji su je zaustavili pre nego što je zašla tamo. Uprkos brojnim testovima, niko od lekara još uvek nije ustanovio šta se dogodilo ovoj ženi i šta je to tako snažno uticalo na njen nervni sistem.

Danijel Ruso je umro 1993. godine, pre nego što je mogao da čuje za ovaj čudni slučaj, ali on bi se verovatno složio sa zaključkom dr Sentenja.

Prema Rusoovoj teoriji, svako čovečanstvo je trajalo otprilike 8.608 godina, a trenutnom čovečanstvu vreme polako ističe. Pošto su prethodna čovečanstva stradala od katastrofa koje uključuju zemlju, vatru i vodu, on veruje da će sledeću apokalipsu izazvati vazduh. On je procenio da će se to dogoditi negde između 2127. i 2137. godine.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]