Naslovnica U FOKUSU Medvedev: SVO će trajati dok ne uništimo nacistički režim u Kijevu, biće...

Medvedev: SVO će trajati dok ne uništimo nacistički režim u Kijevu, biće još novih regiona

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije čestitao je građanima Dan ujedinjenja novih regiona sa Rusijom

Specijalna vojna operacija će se nastaviti sve dok nacistički režim u Kijevu ne bude potpuno uništen i prvobitne ruske teritorije ne budu oslobođene od neprijatelja, ističe zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Pobeda će biti naša“, napisao je Medvedev na telegramu povodom dana ponovnog ujedinjenja novih regiona sa Rusijom.

„Pre godinu dana na referendumima stanovnici novih regiona doneli su sudbonosnu odluku – da budu sa svojom Otadžbinom. Ovaj izbor postao je simbol ne samo obnove istorijske pravde, već i jedinstva ruskog naroda, njegove kolosalne volje i požrtvovanosti“, podseća on.

Biće još novih regiona, poručuje Medvedev i čestita praznik.

Rusija 30. septembra slavi Dan ujedinjenja Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rusijom.

[adsenseyu1]

Pre tačno godinu dana, desio se odlučujući, istorijski i sudbonosni događaj, potpisani su sporazumi o prijemu četiri nova subjekta Federacije u sastav Rusije. „Milioni stanovnika Donbasa, Hersonske i Zaporoške oblasti su izabrali da budu sa svojom otadžbinom“, ističe predsednik Rusije Vladimir Putin.

Tu teško izvojevanu, ali ipak svesnu i dugo očekivanu i zaista narodsku odluku doneli su stanovnici novih regiona na referendumima koji su bili u punoj saglasnosti sa međunarodnim standardima, ističe Putin.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social