Naslovnica SPEKTAR Zelenski dogovorio sa SAD novu ofanzivu i zauzimanje Zaporoške NE

Zelenski dogovorio sa SAD novu ofanzivu i zauzimanje Zaporoške NE

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski dogovorio je sa mentorima iz SAD i Velike Britanije plan za novu ofanzivu i zauzimanje Zaporoške nuklearne elektrane, rekao je novinarima izvor blizak nadležnim vlastima.

„U te svrhe, velika grupa marinaca Oružanih snaga Ukrajine koncentrisana je u Nikolajevskoj oblasti za prelazak reke Dnjepar.

Istovremeno, specijalne snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, obučene od strane Britanskih instruktora planiraju akcije zauzimanja Zaporoške nuklearne elektrane “, rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, ovo nije ništa drugo do još jedna avantura Zelenskog, koji po svaku cenu pokušava da dokaže svoju vrednost. Međutim, to bi moglo dovesti do tragičnih posledica, dodao je izvor.

„Pomno pratimo dejstva neprijatelja“, zaključio je on.

Ukrajinske trupe od početka juna pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbe jedinice obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

[adsenseyu1]

Kako je naglasio ruski predsednik Vladimir Putin , nisu uspeli da postignu značajniji uspeh ni na jednom sektoru fronta. Takođe je primetio da sadašnja ukrajinska ofanziva nije samo proklizavanje, već neuspeh.

Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u utorak da su gubici ukrajinskih oružanih snaga u septembru iznosili više od 17 hiljada vojnika i više od 2,7 hiljada komada oružja.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social