Naslovnica SPEKTAR Medvedev: Fico nije proruski nastrojen, on samo ne želi da mu se...

Medvedev: Fico nije proruski nastrojen, on samo ne želi da mu se zemlja pretvori u radioaktivni pepeo

Da li je iznenađenje što je prvi put nakon decenija u Evropi izvršen atentat na političara koji je zauzeo razuman stav prema Rusiji?

Inače, Robert Fico nikako nije proruski, već samo pragmatičan nerusofob, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući pucnjavu u kojoj je ranjen premijer Slovačke Robert Fico.

„Fico, sa kojim komuniciram od 2008. godine, nije proruski nastrojen. On samo predstavlja onaj deo evropskog establišmenta koji nije izgubio vezu sa realnošću i ne želi da se njegovi građani pretvore u sivi radioaktivni pepeo“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako ističe, upravo zbog svega toga postao je meta, a u Evropi ima samo nekoliko ljudi poput njega i svi oni moraju da vode računa o svojoj bezbednosti.

„Onaj ko je izvršio napad je odmetnik od inteligencije. Neka vrsta obrnutog Gavrila Principa. Da, nije voleo Fica. Ali njegov postupak je etar nove Evrope – moronsko-rusofobne, vazalsko-neobuzdane i potpuno bezglave“, dodao je Medvedev.

Evropa, ne želeći da razume osnovne stvari, „spremna je da svoje građane baci u ložište sebične američke politike“.

„Evropa podlih degenerika, neupućenih u svoju istoriju. Stoga, Makron, Sunak, Šolc i Fon der Lajenova možda još ne moraju da brinu o svojoj koži. Toliko. Robertu Ficu želim da se što pre oporavi od teške povrede!“, zaključio je Medvedev.

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, prenose slovački mediji.

Premijer je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.
Kako se navodi, Fico je trenutno u teškom ali stabilnom stanju.

Lokalni mediji prenose da je nepoznati napadač počeo da puca iz gomile u trenutku kada je Fico posle sastanka izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Očevici kažu da su se čula tri ili četiri pucnja.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social