Medvedev: Duh komunizma ponovo došao u Evropu, debeli evropljani snabdeveni gasom biće prinuđeni da ga dele sa siromašnima

„Duh komunizma“ je prodro u Evropu, napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Ovim rečima je ocenio predlog Evropske komisije da se zemlje EU obavežu da međusobno dele gas u slučaju prestanka isporuka goriva iz Rusije.

„Bauk komunizma je konačno ponovo ušao u Evropu. Debeli Evropljani, snabdeveni gasom iz raznih izvora, biće primorani da ga dele sa siromašnima, ali ponosnima, koji ne žele da gas plaćaju Rusiji u rubljama“, napisao je Medvedev.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti nazvao je Evropljane „dostojnim naslednicima dvojice Karla – Marksa i Kautskog”. Istovremeno će uvesti i racionalizaciju potrošnje energije, a tu nije daleko od prehrambenih kartica“, rekao je Medvedev.

EK je pripremila plan za uštedu energije koji će biti na snazi u slučaju oštrog prekida isporuke ruskog gasa, piše španski list El Pais. Prema dokumentu, zemlje sa alternativnim izvorima snabdevanja moraće da dele gas sa drugim državama.

„Brisel upozorava da će, u slučaju vanrednog stanja, mere uticati na skoro sve partnere EU, jer će oni sa drugim izvorima snabdevanja, poput Španije, morati da dele gas sa zemljama pogođenim ruskim rezom“, navodi se u članku.

Medvedev je ranije nazvao odbijanje mađarskog premijera Viktora Orbana da podrži embargo na ruske energente „hrabrim korakom za tihu Evropu“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs