Naslovnica SPEKTAR Medvedev: „Ako budale poput nemačkog ministra pokušaju da uhapse Putina, dobiće nuklearne...

Medvedev: „Ako budale poput nemačkog ministra pokušaju da uhapse Putina, dobiće nuklearne bombe“

Hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina bilo bi ravno objavi rata, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

U intervjuu vodećim ruskim medijima, Medvedev se osvrnuo na odluku Međunarodnog krivičnog suda koji je izdao „nalog za hapšenje“ ruskog lidera Vladimira Putina.

On je istakao da je sud pravno ništavan i međunarodno-pravno nemoćan, te da ništa značajno nije uradio od momenta svog nastanka. Po oceni Medvedeva, odluke suda, poput poslednje o hapšenju Putina, stvaraju ogroman negativan potencijal.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Pojedine budale, kreteni poput nemačkog ministra pravde kažu: ‘Ako on dođe, uhapsićemo ga’. On je pravnik, da li on razume šta to znači? Jasno je da se ta situacija neće nikada realizovati, ali evo zamislimo da je, na primer, došlo do toga. Aktuelni lider nuklearne države stigao je na teritoriju, recimo, Nemačke i uhapšen je. Šta to znači? Objava rata Rusiji“, rekao je Medvedev i dodao da bi u tom slučaju sva ruska sredstva poletela u Bundestag i kancelariju saveznog kancelara.

Takođe je upitao na osnovu čega Međunarodni krivični sud želi da sudi stranim zemljama ili liderima strane zemlje ako ta zemlja nije prihvatila njegovu jurisdikciju?

[adsenseyu1]

„Stoga je njegova kompetencija za nas ne samo sumnjiva, nego ništavna, što je već rečeno“, poručio je Medvedev.

Ranije je ministar pravde Nemačke Marko Bušman izjavio da će Putina uhapsiti ukoliko dođe u Nemačku.

Nemački kancelar Olaf Šolc pozdravio je odluku Međunarodnog krivičnog suda o izdavanju „naloga za hapšenje“ ruskog predsednika, istakavši da „niko nije iznad zakona“.

Zapad želi da raskomada Rusiju

Zapad želi da destabilizuje političku situaciju u Rusiji i da razbije zemlju na delove koji ne bi imale mogućnost da se brane i na kraju bi izgubili svoja nacionalna bogatstva u zamenu za ulazak u NATO, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

[adsenseyu4]

„Šta će im takva država koja ima ogromnu teritoriju i najozbiljniji nuklearni štit, koja pritom ne sluša Amerikance? Apsolutni ni za šta. Želja Zapada je veoma jednostavna: destabilizovati političku situaciju, raskomadati zemlju na delove dovoljno velike da bi sa svakim od njih mogli da se dogovore, izvršiti denuklearizaciju i demilitarizaciju svakog tog dela, a onda doći i ponuditi svoje usluge (za zaštitu tih teritorija)“, rekao je Medvedev.

Kako je dodao, „ti delovi bi imali šanse čak i u NATO da uđu“, posebno kada bi podelili nacionalna bogatstva Rusije.

„Tako da su njihove namere jasne“, ocenio je Medvedev.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Sputnik)