Naslovnica U FOKUSU Makron nije isključio mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu

Makron nije isključio mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu

Zapadne zemlje nameravaju da učine sve što je potrebno da obezbede da „Rusija ne može da dobije prednost“ u sukobu, kaže francuski predsednik

O mogućnosti slanja kopnenih snaga zapadnih zemalja u Ukrajinu razgovaralo se na konferenciji u Parizu, ali prisutni nisu postigli konsenzus na ovu temu.

To je izjavio francuski predsednik Emanuel Makron na konferenciji za novinare posle sastanka.

„Večeras se o svemu razgovaralo na slobodan i direktan način. Ne postoji konsenzus o zvaničnom raspoređivanju kopnenih snaga, ali kako vreme odmiče ništa se ne može isključiti“, rekao je francuski lider.

Makron je tvrdio da su zapadne zemlje „odlučne da urade sve što je neophodno kako bi osigurale da Rusija ne može“ da dobije prednost u sukobu. „Sve je moguće ako je korisno za postizanje našeg cilja“, rekao je francuski predsednik.

Sastanak u Jelisejskoj palati održan je u Parizu 26. februara. Konferenciji su prisustvovali nemački kancelar Olaf Šolc, poljski predsednik Andžej Duda i premijeri oko 20 zemalja EU.

Sjedinjene Države je na skupu predstavljao pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen, a Veliku Britaniju ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social