Lavrov: SAD Jugoslaviju proglasile egzistencijalnom pretnjom, a nalazila se desetinama hiljada kilometara preko mora

SAD su Jugoslaviju nazivale egzistencijalnom pretnjom, a nalazila se desetinama hiljada kilometara preko mora, podsetio je Sergej Lavrov.

Nikoga nisu upozorili, samo su odlučili i krenuli, to je problem sa zapadnim mentalitetom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije.

„Rusija je još od 2007. godine, od Minhenske konferencije, a konkretnije nakon državnog udara u Ukrajini 2014. godine, upozoravala da neće trpeti haos na svojim granicama koje izazivaju SAD“, istakao je Lavrov na forumu „Primakovljeva čitanja“.

Kako je dodao, Amerikancima se 2003. godine učinilo da je u Iraku izgrađen neki atomski reaktor, za pravljenje „prljave bombe“, a zatim je postavio pitanje: „Jesu li oni nekoga upozoravali osam godina? Ne, samo su ujutru ustali i rekli: SB UN ne želi (da odobri intervenciju), mi ćemo bez vas. I gde je sada taj Irak?“.

On je podsetio na to, kako su Raka u Siriji i Mosul u Iraku zbrisani sa lica zemlje nakon američke intervencije.

Zatim se osvrnuo i na pretnje kod same granice SAD, navodeći da Americi iz Meksika prete izbeglice zbog čega se diže zid, dok su se u Kanadi pojavile neke super svinje koje svima dosađuju.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social