Lavrov: Nemam dovoljno stručnog znanja iz medicine da bih komentarisao izjave Zelenskog i Bajdena

       

Ruski diplomata je odbio da komentariše izjave američkog i ukrajinskog predsednika o tome da Rusija može da upotrebi nuklearno oružje

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjave predsednika SAD i Ukrajine o nuklearnoj pretnji iz Rusije nazvao „burnim tokom svesti“ kojim ne bi pridavao velikog značaja.

„Teško mi je da komentarišem ono što predsednik Sjedinjenih Američkih Država u poslednje vreme govori. Ne bih sada pridavao prevelik značaj nepromišljenim izjavama koje nemaju utemeljenje“, rekao je ministar.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Istovremeno je primetio da mu nedostatak medicinskog obrazovanja ne dozvoljava da analizira turbulentni tok svesti Zelenskog.

„Ursula fon der Lajen ima medicinsko obrazovanje. Ne mogu da snosim odgovornost za psihičko stanje ljudi koji iznova, svakodnevno dokazuju svoju neadekvatnost“, zaključio je šef ruske diplomatije.

Američki predsednik Džozef Bajden ranije je izjavio da postoji realna pretnja da Rusija upotrebi taktičko nuklearno oružje. A Zelenski je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da će svet pronaći način da ruskom lideru Vladimiru Putinu oduzme „život“ ako ne prestane da „preti nuklearnim oružjem“.

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte