Kurtijev vrhunac bezobrazluka i cinizma: „Može nekakva Zajednica šumara Šarplanine i slično, al ne može ZSO“

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je premijerka Ana Brnabić pokazala na samitu u Antaliji da je Beograd posvećen dijalogu, saradnji i razvoju.

Kao i da nam je cilj da na Zapadnom Balkanu zavladaju mir i politička stabilnost koji su i put ka ekonomskom osnaživanju i novim radnim mestima.

On je gostujući na Studiju B rekao da je na samitu predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani krenula sa provokacijama, što je, rekao je, manir koji je nedavno pokazao i Aljbin Kurti, a što je karakteristika prištinskih političara da incidentima i provokacijama pokušaju da ostvare nešto što neće dobiti, a to je priznanje.

Kako je rekao, da je Prištini stalo do dijaloga ne bi se tako ponašali i dodao da je prošlo 2.980 dana kako nije formirana ZSO, koja je samo „srce Briselskog sporazuma“ sa idejom da se 10 opština sa srpskom većinom udruži u zajednicu da bi mogli da ostvare svoja kolektivna prava.

„Kada Aljbin Kurti govori da je nemoguća monoetnička zajednica, pa da vas pitam. Šta je danas Priština u kojoj više nema Srba? Šta je Suva Reka, ima li Srba tamo? Pa nema! Srbi su odatle proterani, etnički očišćeni. Kada Kurti kaže da može nekakva Zajednica šumara Šarplanine i slično, al ne može monoetnička ZSO, to je vrhunac bezobrazluka i cinizma“, zaključio je Petković.

(tanjug)