Kompletan intervju o vanzemaljcima u Rozvelu, kada se svemirski brod srušio u pustinji Novog Meksika (VIDEO)

jhgeutfh438dfskj

 1947. godine se, navodno, vanzemaljski brod srušio u pustinji Novog Meksika. Svedoci su prijavili ne samo prisustvo NLO-a, nego i nekoliko ranjenih i mrtvih vanzemaljaca. Ovaj video prikazuje kompletan intervju o vanzemaljcima u Rozvelu.

Slučaj Rozvel, koji mnogi ufolozi smatraju najvažnijim događajem u istoriji NLO-a, izazvao je nalete pisanja, kao i bezbroj teorija, laži i poricanja koja su se pojavljivala tokom godina.

Slučaj Rozvel je imao veliku težinu u popularnoj kulturi i pominje se brojnim radovima fikcije, kao i dokumentarnim filmovima.

Zvanično govoreći, sve je počelo 4. jula 1947. godine, kada je nekoliko u gradu Rozvelu u Novo Meksiku, tvrdilo da su čuli jaku eksploziju u toku noći, potpuno drugačiju od munje ili udara groma.

Sledećeg dana, Džerald Anderson, petogodišnji dečak, koji je bio u pratnji oca, brata i rođaka, šetajući napuštenim mestom Plains of St. Augustine, primetio je predmet u daljini koji reflektuje svetlost.

Zanimljivo, u svojoj knjizi “A History of UFO Crashes,“ NLO istraživači, Don Šmit i Kevin Rendl, kažu da njihova istraživanja pokazuju da su vojni radari pratili neidentifikovani leteći objekat na nebu nad južnim delom Novog Meksika, tokom četiri dana.

U noći 4. jula 1947. godine, radar je ukazao da je predmet otišao oko 55-65 kilometara severozapadno od Rozvela.

Kako navodi “A History of UFO Crashes“, očevidac Vilijam Vudi, koji je živeo istočno od Rozvela, rekao je da se seća da je bio van kuće sa svojim ocem u noći 4. jula 1947. godine, kada je video sjajant objekat kako pada na zemlju.

U novinama je 8. jula osvanuo naslov: “RAAF pronašao leteći tanjir na ranču u oblasti Rozvel“, Komandant Džesi Marsel je bio obavešten o Vojnoj vazduhoplovnoj bazi Rozvel (RAAF), i lično je otišao na lice mesta.

Vilkoks je pozvao RAAF majora Džesija Marsela i “muškarca u civilu“ u pratnji Brazela natrag do ranča gde je pronađeno još delova. “U ponedeljak popodne, 7. jula, smo proveli nekoliko sati tražeći još neke delove vremenskog uređaja,“ rekao je Marsel.

“Pronašli smo još nekoliko parčića tankog  lima i gume.“

8. jula RAAF je izdao sopštenje, koje su odmah pokupile brojne novinske kuće:

“Mnoge glasine u vezi sa letećim tanjirom su juče postale realnost, kada je kancelarija obaveštajne službe 509. Bomb grupe Osmog vazduhoplovstva, Vojne baze Rozvel, imala sreće da dođe u posed tanjira kroz saradnju sa jednim od lokalnih rančera i kancelarijom šerifa u okrugu Čaves. Leteći objekat je prošle nedelje sleteo na ranč u blizini Rozvela. Kako nije imao telefonske objekte, rančer je sačuvao tanjir do trenutka kada je bio u mogućnosti da kontaktira kancelariju šerifa, koji je  potom obavestio majora Džesija Marsela. Akcija je preduzeta odmah, i tanjir je pokupljen iz rančerove kuće. On je pregledan u Vojnoj vazdušnoj bazi Rozvel, a potom ga je pozajmio major Marsel višim štabovima.“

Webtribune.rs