KINESKI EKSPERTI: Razvoj strogo poverljivog „Proizvoda 506“ ruske vojske biće neprijatno iznenađenje za SAD

Ruski inženjeri u oblasti vojno-industrijskog kompleksa, već su počeli da razvijaju jedinstveni strogo poverljivi vojni kompleks „Proizvod 506“.

Do ovog zaključka su došli novinari kineskog informativnog portala Sohu. Autori materijala su detaljno opisali o kakvom sistemu naoružanja je reč, a objasnili i zašto uspesi Rusije u oblasti nadzvučnog naoružanja razbesne zapadne stručnjake.

Posmatrači Sohua su pre svega podsetili da je „Proizvod 506“, koji razvijaju domaći inženjeri, raketni borbeni sistem dizajniran za strateške bombardere Tu-160 i Tu-95.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Reč je o novoj hipersoničnoj raketi koja je sposobna da brzo i efikasno prodre u zonu protivvazdušne odbrane neprijatelja i uništi neprijateljske objekte koji se nalaze na velikoj udaljenosti.

„Proizvod 506“ se smatra jednim od najtajnijih projekata u Rusiji, zvaničnici ga nikada nisu pominjali i tek nedavno su se u medijima pojavile informacije o njegovom postojanju“, objasnio je Sohu.

Autori materijala su takođe istakli da bi razvoj strogo poverljivog „Proizvoda 506“ za Vazdušno-kosmičke snage RF bio neprijatno iznenađenje za SAD.

Tako će Vašington, koji nije postigao značajnije uspehe u stvaranju sopstvenog hipersoničnog naoružanja, razbesneti novim uspesima Rusije u ovoj oblasti.

Nova raketa će imati jedinstvene sposobnosti, zahvaljujući kojima će moći da razvije veliku brzinu, prelazeći ogromne udaljenosti za nekoliko minuta.

Ruski tajni projekat, koji se razvija za ruske Vazdušno-kosmičke snage, već je odjeknuo među stranim vojnim stručnjacima, jer će iznenaditi svojim neobičnim karakteristikama koje prevazilaze sve strane modele.

Bes zapadnih stručnjaka je tim veći što su svesni da je Rusija na ovom polju daleko odmakla a to je u ovom trenutku predratnog stanja od odlučujuće važnosti. 

Webtribune.rs