Naslovnica SPEKTAR KINESKI ANALITIČARI: Ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, SAD se neće...

KINESKI ANALITIČARI: Ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, SAD se neće mešati, zbog ovog …

Ruski političar Dmitrij Medvedev dao je neočekivanu izjavu u vezi sa ruskim nuklearnim oružjem i interesima SAD u Ukrajini.

Njegove reči su dovele Vašington u nezgodan položaj. Ovo piše kinesko izdanje Sohu.

Prema rečima analitičara iz medija Sohu, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev oštro je kritikovao SAD, koje su, zajedno sa drugim zemljama kolektivnog Zapada, širile lažne izjave o navodnim planovima Rusije da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Komentarišući antirusku propagandu, Medvedev je skrenuo pažnju na to da se SAD nikada neće istinski zalagati za kijevski režim, jer Ukrajina za njih nije ništa drugo do geopolitički projekat.

„Jedna izjava Medvedeva dovela je SAD u nezgodnu poziciju. On je otvoreno rekao da je sva zapadna pomoć Ukrajini samo posao za Zapad“, navodi se u članku.

Izostanak odgovora iz Amerike bio je prilično neočekivan za svetsku zajednicu, piše Sohu. Posebno imajući u vidu činjenicu da je Dmitrij Medvedev u svojoj izjavi otvoreno rekao: Rusija ima pravo da koristi nuklearno oružje da zaštiti svoj narod i državu.

„Naravno, Medvedev je rekao istinu: čak i ako Moskva upotrebi atomsko oružje protiv ukrajinskih militanata koji predstavljaju direktnu pretnju Rusima, Sjedinjene Države se neće mešati u nuklearni rat protiv Rusije.

Ruska strana je dobro svesna da se SAD uvek pridržavaju principa „Amerika na prvom mestu“. Vašington nema hrabrosti da da značajan odgovor“, navodi se u članku.

Webtribune.rs