KEDMI: Ono o čemu Zapad ne sme ni da pomisli – Putin je promenio ciljeve specijalne operacije …

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je sa razlogom doneo odluku da održi sastanak sa visokom komandom Oružanih snaga Rusije.

Ovaj događaj je zapravo polazna tačka za novu fazu specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Do ovog zaključka došao je poznati izraelski vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi. On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ detaljno govorio o ciljevima Putinovog sastanka sa visokom komandom Oružanih snaga RF, a takođe je ukazao na faktore koji ukazuju na to da specijalna operacija poprima sasvim druge dimenzije.

Jakov Kedmi je pre svega podsetio da je dan ranije komanda Oružanih snaga RF izvestila predsednika Rusije Vladimira Putina o potpunom oslobađanju teritorije Luganske Narodne Republike.

Tokom sastanka razmotrena su i pitanja u vezi sa nastavkom specijalne operacije za denacifikaciju demilitarizacije Ukrajine. Vrhovni glavnokomandujući odobrio je strategiju za sprovođenje postavljenih planova za oslobađanje ukrajinskih regiona od nacionalističkih grupa i militanata Oružanih snaga Ukrajine.

Po mišljenju politikologa, zbog oslobođenja Donbasa, specijalna operacija poprima sasvim druge dimenzije. Specijalna operacija biće nastavljena i u drugim regionima Ukrajine. Takve mere su zbog nespremnosti Kijeva da traži diplomatske opcije za rešenje ukrajinske krize.

„Planovi predstavljeni predsedniku počeće da se primenjuju. Ovo sugeriše da ova operacija poprima sasvim druge dimenzije. Kao činjenica, specijalna operacija se širi. Planovi za ofanzivu na teritoriju Ukrajine posle Donbasa su već predstavljeni i biće sprovedeni“, zaključio je Kedmi.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs