Shvatio ko kroji „Novi svetski poredak“: „Neću ni da razmatram“ …

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da neće ni da razmatra zahtev Evropskog parlamenta u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Vučić se osvrnuo na to što je Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom traži da Srbija uvede sankcije Rusiji kako bi napredovala na evropskom putu, ali novina je da se očekuje od Srbije i tzv. Kosova da se potpiše sporazum o unapređenju odnosa koji se zasniva na međusobnom priznanju.

Vučić je jasno rekao kako će Srbija odgovoriti.

„Lepo, pristojno i učtivo – nećemo. Može nešto pristojnije? Ne pada nam na pamet. Može li još nešto pristojnije? Nećemo da razmatramo“, bio je jasan Vučić.

Na pitanje da li će pristati da ide na dijalog sa Aljbinom Kurtijem, Vučić je kazao da hoće, ali da ga niko nije zvao, i da tu ne vidi neki smisao.

Na konstataciju da ga je na dijalog sa Kurtijem pozvala izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon, kazao je: „Ako to ona očekuje…“.

„Ali mislio sam da Miroslav Lajčak treba da me zove“, naglasio je on.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(b92)