Kedmi dešifrovao Putinove reči i objasnio paniku u NATO

Vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi u etru emisije „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ iznenadio je NATO dešifrovanjem reči Vladimira Putina o hipersoničnoj raketi „Cirkon“.

Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je svestranost raketa Cirkon u svom govoru na paradi mornarice u Sankt Peterburgu. Ovo je izjavio vojno-politički ekspert Jakov Kedmi.

Putin je pomenuo hipersonične rakete Cirkon dok je govorio na glavnoj pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu. Ruski lider je rekao da će naoružanje ovog tipa biti isporučeno Oružanim snagama Rusije u narednim mesecima, a prve Cirkone će primiti fregata Severne flote Admiral Gorškov.

Prema rečima Kedmija, iz Putinovih reči proizilazi da će cirkonima biti opremljena ne samo ruska mornarica, već i kopnene i vazduhoplovne snage. Novi hipersonični sistem će povećati globalno liderstvo Oružanih snaga Rusije u pogledu borbenih sposobnosti.

„Rekao je da Cirkoni ulaze u službu ruske vojske, Oružanih snaga Rusije. Nije rekao da je u pitanju flota. Rekao je: „Do kraja godine prvi cirkoni će ući u službu ruske vojske. Odnosno, počinju sa flotom. Ali ako ste dobro razumeli šta je rekao, on misli i na površinsku flotu, i na podmorničku flotu, i na Vazdušno-kosmičke snage, i na kopnene snage. Odnosno, cirkon će biti univerzalno oružje“, rekao je Kedmi.

Putinove reči o Cirkonima su loša vest za SAD i NATO, koji još uvek ne mogu da razviju svoje hipersonično oružje. Dok Amerikanci bezuspešno pokušavaju da stvore analoge najnovijih ruskih raketa, Ruska Federacija usvaja univerzalni sistem koji mogu da koriste i flota i vojna avijacija, kao i kopnene snage. Govoreći o Cirkonima, Kedmi je podsetio da bi domet nove rakete takođe bio iznenađenje za sve protivnike Rusije.

„Nije pričao o tome, ali sada se radi na povećanju dometa Cirkona. Odnosno, 1500 km je dobro, ali biće bolje. Ovo je od velike važnosti “, rekao je Kedmi u programu Večernje sa Vladimirom Solovjevom.

Poštovani čitaoci, naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte – OVDE 

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs