Kad te Rusi stisnu pa napraviš zaokret: Britanski ŠOK PLAN

Ministarstvo finansija Velike Britanije dalo je opštu licencu koja važi do 31. maja, koja će omogućiti transakcije preko Gasprombanke, koja je pod antiruskim sankcijama.

„Licenca je na snazi od 21. aprila 2022. i ističe 31. maja 2022.“, navodi se u saopštenju britanske Uprave za sprovođenje finansijskih sankcija.

U resoru su pojasnili da je dozvola izdata uzimajući u obzir interese kompanija iz zemalja EU koje plaćaju ruski gas preko ove banke.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Podsetimo, sankcije protiv Gasprombanke uvedene su 24. marta, nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Analitičari međutim smatraju da je ovo vešt britanski manevar preko koga bi cela Evropa trebalo da nabavlja gas iz Rusije.

Takođe je izvesno da će Britanci placati Rusima gas u rubljama kako je Putin odlučio, a da će zatim taj gas preprodavati Evropi.

U ovom ratnom i sankcionom haosu, kako veruju analitičari najbolje se snalaze Rusija, Britanija i SAD dok je EU u potpunosti izgubila kompas i trpi velike štete

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs