Još jedan blizak saradnik izdao Trampa i prešao u protivnički tabor

Bivši advokat i blizak saradnik Donalda Trampa, Majkl Koen (53) objavio je isečke iz svoje knjige o Trampu u kojoj otkriva neke prilično skandalozne stvari o američkom predsedniku, uključujući i to da je svedočio „zlatnom tušu“, piše Dejli mejl.

Koenovi memoari zovu se „Dislojal“ (Disloyal), odnosno „Nelojalan“, a u njima otkriva da Trampa krasi mafijaški mentalitet.

– Osim njegove žene i dece, ja poznajem Trampa bolje od ikoga drugoga – kaže Koen i dodaje da je upravo on pogurao Trampa u predsedničku trku 2015.

– Na neki način, poznavao sam ga i bolje od porodice, jer sam video pravog Trampa, u striptiz barovima, na tajnim poslovnim sastancima i u nekim drugim situacijama u kojima je otkrio kakav je zaista: prevarant, lažov, nasilnik, rasista, predator – otkrio je Koen.

U prvom delu knjige, objavljenom na veb stranici DisloyalTheBook. com, Koen tvrdi da Tramp „nema pravih prijatelja“.

– Nema nikoga kome dovoljno veruje da bi mu poverio svoje tajne. Deset je godina imao mene, ja sam uvek bio tu za njega, a pogledajte šta mi se dogodilo – kaže Koen.

Knjiga sadrži Koenova priznanja o nekim vlastitim nedelima zbog kojih je osuđen na tri godine zatvora.

– U Trampovo ime sam vršio pritisak na građevinare, uništavao poslovne partnere, lagao Melaniju kako bih prikrio njegove afere i maltretirao i vikao na one koji su bili pretnja Trampovom usponu – dodaje on.

– Od “zlatnih tuševa” u seks-klubu u Las Vegasu, poreznih prevara, preko dogovora s korumpiranim službenicima bivšeg Sovjetskog saveza, pa sve do ućutkavanja bivših ljubavnica, ja nisam bio samo svedok predsednikovih dela – ja sam bio njihov aktivni učesnik – kaže Koen.

Osim „zlatnog tuša“ u Las Vegasu, Koen spominje i navode sadržane u tzv. Dosijeima Stele, odnosno Dosijeima Tramp (istrazi pokrenutoj od strane demokrata 2016. kojom su želeli dokazati Trampone nedopuštene veze s Rusijom), a koji uključuju i tvrdnju da je ruski predsednik Vladimir Putin ucenjivao Trampa još od vremena kad je ovaj bio u Moskvi na izboru za Mis Univerzum 2013. i kad je, navodno, gledao prostitutke kako uriniraju po krevetu zato što je pre u tom krevetu spavao Barak Obama.

Koen nastavlja da Tramp zaista jeste sarađivao s Rusima, ali ne na tako sofisticiran način kako to misle njegovi protivnici.

– Znam da istraga Roberta Milera nije bila lov na veštice. Tramp je varao na izborima uz podršku Rusije, jer je stalno pobeđivanje bez obzira na cenu njegov poslovni i životni model – napisao je.

Koen kaže kako se Tramp Putinu predstavljao kao jedan od njegovih korumpiranih oligarha milijardera.

– To pouzdano znam jer sam lično učestvovao u razgovorima i obaveštavao njegovu decu o svim novostima. Čak i kao kandidat za predsednika, bezočno je lagao američku javnost da nema nikakve veze s Rusijom – kaže Koen.

Kaže kako je deset godina bio osoba od najvećeg Trampovog poverenja te da je Tramp bio prva osoba s kojom bi se čuo ujutro i poslednja s kojom bi se čuo uveče te da bi tokom dana i do 50 puta bio u njegovoj kancelariji.

– Znam da u njegovom ormaru ima jako puno kostura jer sam ih ja lično tamo sakrio – kaže Koen i dodaje kako mu je Tramp više puta rekao da ga smatra članom porodice, a on mu je, naivno, verovao.

Koen zatim kaže i kako se bojao da će ga Trampove pristalice ubiti nakon svedočenja pred Kongresom te da ga je i sam Tramp želeo videti mrtvog. Sam Tramp uvek se ponašao poput mafijaškog bosa i znao kako da dođe do onoga što želi.

Koen kaže kako je delove knjige napisao u zatvoru želeći završiti to poglavlje svoga života. No takođe kaže i kako je uveren da i sam Tramp zna da mu sledi zatvor, nazivajući to karmom nakon što je tokom predsedničke kampanje pozivao da se u zatvor strpa Hilar Klinton.

Štaviše, Koen smatra da Tramp želi doživotno ostati predsednik kako bi izbegao zatvor te dodaje kako se Tramp ‘nikada ne šali’.

Koen dalje govori i o onom nepoznatom, unutrašnjem Trampu, koji je izgubljen i sam bez ljudi koji su mu potrebni.

– Gledajući Trampa na večernjim vestima iz zatvorske TV sobe, bilo mi ga je gotovo žao – kaže Koen.

– Poznajem ga dobro i mogu da dešifrujem njegove tikove i gestove. Vidim pogled u njegovim očima kad besni i luduje, traži nekoga ko bi za njega mogao odraditi prljavi posao i uništiti njegove neprijatelje – kaže on.

Koen je prilično kritičan i prema samom sebi te kaže kako je doneo neke bezobzirne, glupe, neiskrene i destruktivne odluke. Kaže kako je izgubio kontakt sa svojom braćom i postao opsednut novcem.

Koen je zbog opasnosti od koronavirusa nakratko pušten iz zatvora u maju 2020. nakon odslužene jedne godine kazne. Iza rešetaka je završio zbog izborne prevare i laganja pred kongresom.

U zatvor se vratio početkom jula te najavio objavljivanje knjige u kojoj će razotkriti sav Trampov prljavi veš. Nada se da će knjiga biti na tržištu u septembru, taman da Trampu pomrsi račune pred izbore u novembru.