Jezivo predviđanje Kedmija: Neće se to tako završiti – Ovo je sudbina Baltičkih zemalja

Bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“, i vojni ekspert koji živi u Moskvi, Jakov Kedmi, izjavio je kakva će biti sudbina Baltičkih zemalja. 

Baltičke zemlje će prestati da postoje u narednim decenijama rekao je Kedmi u intervjuu ruskom novinaru Aleksandru Valdmanu.

Prema rečima Kedmija, Letonija, Estonija i Litvanija ubrzano izumiru, i nisu u stanju da obezbede egzistenciju bez spoljnih inekcija. Najbolje su ih tretirali za vreme Sovjetskog Saveza, gde su se ove republike razvile.

„Budućnost baltičkih zemalja, pre svega Litvanije, Letonije i Estonije, već je u njihovoj prošlosti. Malo je verovatno da će tamo za 50 godina biti Letonaca ili Estonaca. Oni jednostavno nestaju, napuštaju svoju zemlju, napuštaju svoju zemlju, šire se po svetu.

Ove dve kvazi države, a i Litvanija, nesposobne su za samostalno, suvereno postojanje, ni politički ni ekonomski – samo ako ih neko podržava, i to oni zovu nezavisnošću? U okviru Sovjetskog Saveza bili su razvijeniji – i razvijali su se.“

Njihova kultura, privreda, nauka, a sada su, proglasivši nezavisnost, postali deo jeftinog- jeftino se kupuju da bi se iskoristili protiv Rusije. Nikoga na svetu ne zanimaju interesi letonskog ili estonskog naroda. Možda malo Finaca zbog etničkih i jezičkih sličnosti… Tako da mislim da ove zemlje neće preživeti. One će nestati“, zaključio je Kedmi.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social