Jeziva poruka Rusije stranim plaćenicima

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da plaćenici koji dolaze da pomognu kijevskom režimu nisu borci i ne ispunjavaju uslove za status ratnih zarobljenika.

Ovo je izjavio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

„Želim zvanično da naglasim da svi plaćenici koje je Zapad poslao da pomognu kijevskom nacionalističkom režimu nisu borci po međunarodnom humanitarnom pravu. Oni nemaju pravo na status ratnih zarobljenika“, rekao je on.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Najbolja stvar“ koja čeka strane plaćenike po hapšenju je krivično gonjenje, dodao je Konašenkov.

„Pozivamo građane stranih zemalja koji planiraju da se bore za kijevski nacionalistički režim da dvaput razmisle pre puta“, zaključio je predstavnik Ministarstva odbrane.

Kako je Ministarstvo odbrane saopštilo 3. marta, zapadne zemlje povećale su slanje plaćenika iz privatnih vojnih kompanija u borbena područja u Ukrajini.

To se dešava u pozadini činjenice da ruska vojska okružuje i uništava glavne grupe ukrajinskih nacionalista.

Prema rečima Konašenkova, strani plaćenici vrše sabotaže i napade na ruske konvoje tehnike.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio je dolazak prvog od 16.000 stranih plaćenika u Ukrajinu.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)