Naslovnica SPEKTAR Izrael upozorava da će „baciti nuklearne bombe na Iran“!

Izrael upozorava da će „baciti nuklearne bombe na Iran“!

Izraelska vlada zapretila je nuklearnim napadom na Iran ako Amerika prestane da šalje milijarde vojne pomoći toj zemlji.

U uznemirujućoj najavi, izraelski poslanik Nissim Vaturi, predstavnik vladajuće partije Likud premijera Benjamina Netanjahua, upozorio je da će Izrael biti primoran da upotrebi svoje nuklearno oružje ako Amerika ne pruži Izraelu pomoć u naoružanju.

Informationliberation.com prenosi: „U slučaju sukoba sa Iranom, ako ne dobijemo američku municiju – moraćemo da upotrebimo sve što imamo…“ zlokobno je rekao Vaturi.

Izrael je 1. aprila ubio visokog iranskog brigadnog generala i još 15 drugih u vazdušnom napadu na zgradu iranske ambasade u Siriji, a Iran je obećao da će uzvratiti.

Vaturijevu izjavu mnogi tumače kao pretnju upotrebom nuklearnog oružja protiv Irana ili potencijalno čak uvežbavanjem opcije Samson (Izraelski plan da ispali sve svoje nuklearke i pokrene globalni nuklearni holokaust u slučaju da je njihovo postojanje ugroženo).

Voditelj Foks njuza Mark Levin izrekao je sličnu pretnju sredinom oktobra.

„Šta će oni [Izrael] da rade ako budu opkoljeni?“ rekao je tada Levin. „Šta će da rade ako bude ispaljeno 150.000 naprednih projektila? Šta će da urade ako se Iran umeša? Pa, oni ne mogu da pobede u konvencionalnom ratu. Šta će da urade?”

„Mislim da znam šta bi uradili“, nastavio je Levin. „Znam šta bismo uradili, uništili bismo neprijatelja, jer u suprotnom bićemo istrebljeni. To je sve što imam da kažem!”

„[Izraelci] imaju svoj [nuklearni] arsenal, koji nikada nisu priznali da poseduju“, rekao je on. „Ako će se Izrael suočiti sa uništenjem, mislite da oni tamo imaju te nuklearne bombe da skupljaju prašinu?“

„Ako ste zemlja koja ima tu vrstu oružja, a vaš narod će biti pobijen kao što je bio – osim što je ovaj put potpuno uništen, oni moraju da razmisle o svim svojim opcijama“, rekao je on, aludirajući na Samson Opciju.

Ben Šapiro je, u toliko reči, takođe naveo Samsonovu opciju kao razlog da SAD pruže dodatnu pomoć Izraelu u svojoj emisiji posle 7. oktobra.

Snabdevanje Izraela je protivzakonito prema američkom zakonu zbog amandmana na Ugovor o neširenju nuklearnog oružja iz 1977. godine, ali SAD se jednostavno ponašaju kao da Izrael nema nuklearno oružje kako bi pomoć održala nesmetan protok.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social