Naslovnica U FOKUSU Ipak će to uraditi: Najava Putinovog intervjua sa Karlsonom

Ipak će to uraditi: Najava Putinovog intervjua sa Karlsonom

Karlsonova poruka izazvala je pometnju kako među korisnicima mreže, tako i među predstavnicima medija i američkog političkog establišmenta

Video poruka američkog novinara Takera Karlsona iz Moskve, u kojoj je najavio intervju sa Vladimirom Putinom, do sada ima više od 60 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks.

Karlson je dan ranije postavio video snimak snimljen u pozadini kremaljskih kula i Sabornog hrama Hrista Spasitelja, u kojem je naveo da će uskoro intervjuisati ruskog lidera. Novinar je naglasio da je ovaj razgovor veoma važan, pošto Amerikanci apsolutno nisu svesni šta se dešava u Rusiji i Ukrajini.

Njegova poseta Rusiji naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara, a njegova poruka izazvala je pometnju kako među korisnicima mreže, tako i među predstavnicima medija i američkog političkog establišmenta.

Karlson je za kanal „REN“ kazao da se „ne oseća krivim za predstojeći intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, jer ga to ne čini izdajnikom Sjedinjenih Država“.

„Zašto da se osećam krivim, kao da sam izdao svoju zemlju? Ja sam u velikom gradu i nije me briga“, rekao je Karlson.

[adsenseyu1]

Prema njegovim rečima, Bela kuća je dva puta pokušala da spreči intervju.

Međutim, portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer je kasnije demantovala tu izjavu.

Američki novinar Glen Grinvold poručio je da su korporativni mediji u SAD ljuti na voditelja Takera Karlsona, jer se, kako kaže, plaše zato što će Amerikanci „konačno čuti drugačiju perspektivu“.

„Američki korporativni mediji udavili su Amerikance desetinama intervjua sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim kom nisu postavili nijedno provokativno pitanje. Sada se pretvaraju da su ljuti zbog toga što će Karlsonov intervju sa Putinom, koji još nisu videli, biti urađen na sličan ulizički način“, napisao je Grinvold na društvenoj mreži X.

Prema njegovim rečima, „korporativni novinari su ljuti što Karlson intervjuiše Putina isključivo zbog toga što se plaše da će Amerikanci konačno čuti drugačiju perspektivu“.

„Takvi novinari postoje da promovišu američku propagandu“, naveo je Grinvold, koji je poznat po tome što je, dok je radio u „Gardijanu“ 2013. godine objavio seriju tekstova o američkim i britanskim programima nadzora ljudi širom sveta, na osnovu poverljivih dokumenata koja je pojedinim medijima dostavio uzbunjivač i bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvard Snouden.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social