Naslovnica SPEKTAR Ilon Mask otkrio šta SAD spremaju u Ukrajini

Ilon Mask otkrio šta SAD spremaju u Ukrajini

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask nazvao je stvarnim problemom to što čak ni u Sjedinjenim Američkim Državama ne razmatraju opcije za okončanje konflikta u Ukrajini, već zagovaraju ideju „večnog rata“.

„To je stvarni problem – što nikada nije ni određen krajnji cilj, već samo večni rat“, napisao je Mask na društvenoj mreži X u odgovoru na objavu korisnika o govoru lidera demokratske većine u gornjem domu američkog kongresa Čaka Šumera o pomoći Ukrajini.

Korisnik je komentarisao Šumerov govor, u kojem je on izjavio da su Sjedinjene Američke Države zbog kašnjenja pomoći u kongresu „paralizovane“ u daljim akcijama prema Ukrajini, dodajući da političar nije uspeo objasniti kako izgleda put ka pretpostavljenoj „pobedi“ Kijeva.

Predstavnički dom i Senat SAD-a vratili su se na posao ove nedelje nakon još jedne pauze, a u planu kongresa, kako se očekuje, su rasprave o pomoći Ukrajini, nastavak postupka opoziva ministru unutrašnje bezbednosti Alehandru Majorkasu, zabrana rada društvene mreže TikTok i druge inicijative.

Administracija SAD-a je u decembru prošle godine iscrpila mogućnosti za pružanje vojne pomoći Ukrajini, ove godine je predata samo jedna pomoć u iznosu od 300 miliona dolara. Bela kuća još čeka odobrenje za izdvajanje 60 milijardi dolara za Kijev.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social