Hrvati traže podizanje optužnice protiv Vučića: Prete blokadom pregovora sa EU

Hrvatska je zapretila da će, zbog optužnice koju je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četiri visoka hrvatska oficira, koji su tada naredili napade na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti, podići optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ta optužnica, kojom se nastoji privođenje pravdi odgovornih za ubijanje 13 civila i ranjavanje 24 ljudi koji su bežali od zločinačke akcije „Oluja“, je predata Sudu za ratne zločine na potvrđivanje.

Očigledno je, pištu Novosti, dluka da se konačno dođe do pravde posle 27 godina izazvala je bes u Zagrebu, odakle gotovo svakodnevno stižu pretnje blokrianjem puta u EU.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

U najnovijem tekstu hrvatskog „Jutarnjeg lista“ posebno se ističe plan potpredsednika „Mosta“ Nikole Grmoje da se podigne optužnica protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

– Vreme je da se konačno počnemo ponašati kao suverena država i blokiramo pregovore Srbije za ulazak u EU. Jedini adekvatan odgovor na ove skandalozne postupke Srbije bilo bi podizanje optužnice protiv Vučića, jer je u okupiranoj Glini poticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije – rekao je on.

Podsećamo, krajem prošle godine u hrvatskim medijima objavljenje  iskaz “svedoka” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate, muči ih i preti im klanjem.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(in4s)